Sporturi

Fanii Simonei Halep îl vor pe Sascha Bajin, antrenorul care a dus-o pe Osaka pe primul loc în lume

17.02.2019 | 18:24
Fanii Simonei Halep il vor pe Sascha Bajin antrenorul care a duso pe Osaka pe primul loc in lume

Simona Halep a anunțat că a încetat colaborarea cu antrenorul belgian Thierry Van Cleemput. Fostul număr 1 mondial rămâne din nou fără un antrenor. Una dintre opțiunile pentru Halep este românul Andrei Pavel, care tocmai s-a despărțit de Marius Copil. Cu toate acestea, un alt antrenor care apare pe o listă scurtă de tehnicieni disponibili pentru Halep este Sascha Bajin.

Sascha Bajin este fostul partener de antrenament al Serenei Williams, Viktoriei Azarenka și al Carolinei Wozniacki. În primul său sezon ca antrenor principal, a avut o influență incredibilă asupra jocului lui Naomi Osaka. Antrenorul german cu origini rusești a ajutat-o pe Osaka să urce de pe locul 68 mondial până pe locul 7 WTA în 2018. De asemenea, Osaka a câștigat US Open și Australian Open, cu ajutorul lui Bajin. Cei doi s-au despărțit însă în urmă cu o săptămână, când Osaka a devenit lider mondial. Fanii Simonei îl cer pe Bajin în staff-ul româncei, după ce aceasta a anunțat despărțirea de belgian.

Fanii Simonei Halep îl vor pe Sascha Bajin antrenor
Fanii Simonei Halep îl vor pe Sascha Bajin antrenor

Ce spunea Simona Halep despre despărțirea dintre Sascha Bajin și Naomi Osaka

De altfel, Simona Halep a și comentat despărțirea japonezei de antrenorul german și a comparat-o cu momentul în care Simona și Darren Cahill au renunțat la colaborare: „Nu pot să vorbesc despre Naomi, că nu știu ce s-a întâmplat în cazul ei. Mi se pare că situația este mai diferită față de a mea. Până la urmă Darren Cahill a plecat din cauza familiei. A vrut să petreacă mai mult timp cu copiii. Am rămas prieteni. Când joci la un nivel înalt, nu poți să joci fără un antrenor. Ai nevoie de susținere și de o persoană apropiată”, mărturisea românca în urmă cu câteva zile.

Simona Halep caută un nou antrenor după despărțirea de Thierry Van Cleemput

Prezentă și ea la Turneul de la Dubai, unde va juca și Simona Halep, Naomi Osaka a încercat să clarifice situația creată cu Bajin: „Cred că principalul motiv este că nu voi pune succesul deasupra fericirii mele. De asta am luat decizia. Nu voi spune nimic rău despre el (n.r. Bajin), desigur, sunt recunoscătoare pentru toate lucrurile pe care le-a făcut pentru mine. Nu aş putea veni acum să spun ceva negativ”, a declarat Naomi Osaka.

Nipona se află pe aceeași parte de tablou la Dubai cu Simona Halep, pe care ar putea-o întâlni în semifinale.