Simona Halep, băgată în mijlocul scandalului cu Serena Williams. Dată ca exemplu negativ: „De ce poartă fustă mini?”

Eduard Nicolae Popa   
în Tenis
10/09/2018, 12:57
Simona Halep, băgată în mijlocul scandalului cu Serena Williams. Dată ca exemplu negativ: „De ce poartă fustă mini?” GALERIE FOTO
Simona Halep, prinsă fără voia ei în scandalurile care o privesc pe Serena Williams. De ce este acuzată românca

Scandalurile care se țin lanț în tenisul feminin au afectat-o și pe numărul 1 mondial, Simona Halep. Astfel, o publicație americană o oferă ca exemplu negativ pe româncă, în comparație cu superstarul american Serena Williams.

Publicația The Daily Iowan a reamintit faptul că Serenei Williams i-a fost interzis să poarte costumul de Cat Woman la Roland Garros și consideră că sportivă a fost discriminată, în comparație cu Simona Halep, care poartă fuste mini:

“Giudicelli (n.red. directorul de la Roland Garros) a spus că acel costum, purtat de Serena, a fost o lipsă de respect pentru tenis. Cum așa? Este lipsit de respect pentru că Williams este o femeie cu forme? Pentru că este o femeie de culoare cu forme? Cum poate fi acel material din spandex mai lipsit de respect pentru integritatea tenisului decât fustele scurte purtate de românca Simona Halep sau de alte jucătoare? Williams își acoperă cu siguranță mai multă suprafață din corp cu acel costum, în comparație cu fustele scurte purtate de alte jucatoare”, au scris jurnaliștii americani.

„Este puţin cam târziu, pentru că echipamentele au fost deja realizate, dar vom ruga de acum înainte producătorii de echipamente sportive să ne înştiinţeze despre ce vor urma jucătorii să poarte pe teren. Cred că uneori mergem prea departe. Echipamentul Serenei Williams din acest an, de exemplu, nu va mai fi acceptat la competiţia noastră. Trebuie să respecţi jocul şi locul în care te afli”, declara la acel moment Bernard Giudicelli, directorul Grand Slam-ului francez.

Simona Halep, criticată în contextul în care Serena Williams a făcut scandal la US Open

Reamintirea acestui episod de la Roland Garros vine în contextul în care Serena Williams și-a ieșit din fire în timpul finalei de la US Open, pierdută în fața lui Naomi Osaka, scor 2-6, 4-6. Totul a plecat de la indicațiile pe care Serena le-a primit în timpul meciului de la antrenorul Patrick Mourtagolu, practică interzisă clar de regulamentele WTA. Serena s-a simţit insultată şi a spus pe teren că s-a simţit ca o trişoare: “Nu este adevărat că am primit indicaţii de la antrenor. Eu nu am trişat niciodată! Prefer să pierd decât să trişez”, a strigat Serena la Carlos Ramos. Ibericul nu a făcut nici un pas înapoi, deşi Serena chiar a chemat supervizorul turneului pentru a cere rectificarea deciziei.

Apoi, în game-ul 5 din setul secund, Williams a primit un al doilea avertisment pentru că a aruncat cu racheta, ceea ce înseamnă un punct de penalizare. La schimbul dintre terenuri, la scorul de 4-3, Williams a mai primit un al treilea avertisment pentru că l-a insultat pe arbitrul de scaun: ”Eşti un hoţ, mi-ai furat un punct”, a fost replica pentru Ramos. De această dată avertismentul a însemnat game penalty. I s-a oferit un game niponei, care astfel a ajuns să conducă, 5-3. Decizia arbitrului de scaun a fost definitivă şi ireversibilă.

După această finală, o parte din presa de peste ocean l-a acuzat pe Ramos pentru faptul că este „sexist” sau chiar „rasist”. Cu toate acestea, specialiștii îi dau dreptate arbitrului iberic. ”Arbitrul a procedat ca la carte. Nu avea ce să facă pentru că totul a fost clar ca lumina zilei. Coaching-ul a fost clar, momentul în care Serena a aruncat racheta a fost foarte clar, iar în momentul în care cataloghezi un arbitru drept hoţ, este foarte clar că vei fi penalizat. Deci totul a fost foarte clar şi foarte corect, în opinia mea”, a spus Andrei Bardan, arbitru român cu atestat internațional, pentru FANATIK.RO.

În ceea ce o privește pe Simona Halep, românca a avut un sezon american foarte bun, cu victorie la Toronto și finală la Cincinnati, dar a clacat chiar la US Open, unde a pierdut în primul tur al turneului de grand slam. Cu toate acestea, Halep a rămas pe primul loc în clasamentul WTA.

Închide ×