Sporturi

Simona Halep, scenariu teribil la Indian Wells! Poate cădea pe locul 4 în clasament

16.03.2019 | 08:51
Simona Halep scenariu teribil la Indian Wells Poate cadea pe locul 4 in clasament

Simona Halep va privi cu înfrigurare semifinalele de la Indian Wells. După eliminarea din optimile de finală în faţa sportivei din Cehia, Marketa Vondrousova, Simona pierde locul doi în clasamentul WTA şi ar putea să coboare până pe locul 5 în ierarhia mondială. Totul depinde însă de rezultatele din semifinalele de la Indian Wells.


UPDATE, ora 08:52 / Simona Halep este sigură că nu va ajunge mai jos de locul 4 la finalul turneului de la Indian Wells și asta datorită Biancăi Andreescu. Jucătoarea canadiană de origine română a învins-o în semifinale pe Elina Svitolina și astfel ucraineanca nu-i mai poate lua locul lui Halep. Pentru ca Simona să-și păstreze poziția a treia este nevoie ca Andreescu să o învingă în finala din California pe Angelique Kerber.


Simona Halep, scenariu teribil la Indian Wells! Îi ţine pumnii Biancăi Andreescu

Bianca Andreescu şi Elina Svitolina se vor duela în prima semifinală de la turneul californian. Halep îi va ţine pumnii canadiencei de origine română pentru că dacă Svitolina se va impune, va urca în clasamentul mondial peste Simona Halep.

Şi în a doua semifinală, Halep va avea emoţii. Acolo se întâlnesc Angelique Kerber şi Belinda Bencic. Dacă nemţoaica se impune în faţa lui Bencic şi apoi va câştiga turneul atunci va sări şi ea de Halep în clasamentul WTA. Scenariul în care Simona Halep cade pe locul 5 este o finală între Angi Kerber şi Elina Svitolina, cu condiţia ca nemţoaica să se impună.

Simona Halep, scenariu teribil la Indian Wells! Poate cădea până pe locul 5 în clasament
Simona Halep, pe teren la Indian Wells, loveşte mingea! Sportiva poate cădea până pe locul 5 după eliminarea din optimile de finală în turneul californian

Recuperează la Miami? 

Urmează o perioadă destul de dificilă pentru Simona Halep, cu multe puncte de apărat pentru campioana noastră pe zgură. Dar până atunci, la Miami, turneu care va începe săptămâna viitoare, Simona ar mai putea recupera ecartul faţă de primele clasate, în condiţiile în care are de apărat un tur 3, 65 de puncte. În 2018, campioana noastră a fost învinsă de Aga Radwanska. Simona Halep a început anul pe locul 1, însă a fost detronată de Naomi Osaka după Australian Open.

Cum arată Top 10 în timp real (înainte de semifinale): 

1. Naomi Osaka 5.991 puncte
2. Petra Kvitova 5.550p
3. Simona Halep 5.457p
4. Elina Svitolina 5.225p
5. Sloane Stephens 5.222p
6. Karolina Pliskova 5.145p
7. Angelique Kerber 5.055p
8. Kiki Bertens 4.995p
9. Aryna Sabalenka 3.620p
10. Serena Williams 3.406p