Sport

Simona Halep, schimbare esențială observată de Mats Wilander: “Am lucrat mult la acest capitol!” Video

Simona Halep a învins-o pe Camila Giorgi datorită serviciului care a funcționat perfect. Mats Wilander a chestionat-o pe acest aspect.
30.08.2021 | 22:07
Simona Halep schimbare esentiala observata de Mats Wilander Am lucrat mult la acest capitol Video
ADVERTISEMENT

Serviciul a fost de-a lungul anilor punctul vulnerabil din jocul Simonei Halep. Nu a fost cazul și în turul 1 la US Open 2021. Românca a învins-o pe Camila Giorgi, scor 6-4, 7-6 (3) și o va înfrunta pe Kristina Kucova, din Slovacia, în faza următoare a competiției.

Cifrele Simonei Halep la serviciu au fost absolut senzaționale. Nu și-a pierdut serviciul în primul set, iar în manșa secundă a avut probleme doar pe final.

ADVERTISEMENT

Mats Wilander a remarcat schimbările pe care Simona Halep le-a făcut la serviciu. Răspunsul româncei pentru fostul mare jucător

La finalul partidei din turul 1, Simona Halep a oferit un interviu pentru Mats Wilander, câștigător a șapte titluri de Grand Slam în carieră. Expertul Eurosport a remarcat și el schimbările pe care Simona Halep le-a făcut la serviciu. Iar românca a recunoscut că este un aspect din jocul ei care o preocupă foarte mult.

 “Da, am lucrat foarte mult la serviciu. Am căpătat încredere”,  a fost răspunsul pe care Simona Halep i l-a dat lui Wilander. Iar suedezul a detaliat observațiile sale legate de schimbările făcute de Halep.

ADVERTISEMENT

Nu am mai văzut-o servind așa. La 4-3 în primul set am devenit foarte atent. Aruncă mingea mai puțin și e mai constantă. Poate servi slice mai bine. E util.

Simona Halep, cifre senzaționale la serviciu în partida din primul tur la US Open 2021. 83 la sută puncte câștigate pe serviciul 1

Încearcă să obțină puncte mai ușoare, poate și din cauza accidentărilor din ultima vreme. Serviciul este cea mai importantă lovitură pentru Simona de acum înainte, pentru a face față jucătoarelor puternice din circuit”, a comentat apoi Wilander pentru Eurosport.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a servit nu mai puțin de șase ași și a avut un procentaj excelent pe propriul serviciu: 83 la sută. Mai exact, 35 de puncte câștigate cu primul serviciu din 42 disputate în total.

Nu a mers rău nici pe serviciul doi, acolo unde Simona Halep avea cele mai mari probleme în trecut. S-a apropiat de 50 la sută în partida din turul 1 de la US Open 2021. 14 puncte câștigate, din totalul de 33 jucate.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a fructificat toate cele trei mingi de break pe care le-a avut în partida contra italiencei Camila Giorgi

Chiar dacă a făcut break de trei ori, senzația a fost că Simona Halep nu a fost la cel mai bun nivel la retur. Au fost multe game-uri pe care Giorgi le-a câștigat fără emoții. Recunoscută ca jucătoarea cea mai bună la retur din circuitul feminin, Simona a avut doar trei mingi de break în partida cu italianca. Dar a fost foarte eficientă și le-a fructificat pe toate. Față de doar două din șase pentru Giorgi.

De asemenea, Simona Halep a avut unele probleme în startul partidei din cauza greșelilor neforțate. Deși este în general atentă la acest aspect, Halep avea mai multe erori neforțate decât adversara ei după primele game-uri: 9-6.

Totuși, Simona și-a reparat acest aspect al jocului și a terminat meciul cu un total de 16 greșeli neforțate. În vreme ce Giorgi, o jucătoare care își asumă riscuri, a ajuns la 31. A fost 16-14 pentru italiancă la lovituri câștigătoare.

ADVERTISEMENT
Tags: