Sporturi

Simona Halep, schimbare majoră în programul din startul sezonului! Renunță la un turneu unde își apăra titlul, alege altă competiție

20.11.2018 | 14:13
Simona Halep schimbare majora in programul din startul sezonului Renunta la un turneu unde isi apara titlul alege alta competitie

Simona Halep a luat o decizie importantă în ceea ce privește programul din startul sezonului. Astfel, românca nu s-a înscris pentru a participa la Shenzhen, în China, competiție de categoria WTA International pe care a ales-o pentru a deschide precedentele două sezoane, notează ponturisipariuri.com. De altfel, românca are 280 de puncte de apărat la Shenzhen, după ce în 2018 reușea să câștige titlul.

Într-un interviu acordat pentru FANATIK.RO la Singapore, Simona Halep a declarat că nu va reveni pe teren până nu va fi complet refăcută. Turneul de la Shenzen este dotat cu premii în valoare totală de 750.000 de dolari și se va disputa în perioada 30 decembrie 2018 – 5 ianuarie 2019. Totuși, pentru Simona Halep nu s-au închis toate calculele legate de această competiție. Românca ar putea să ceară un wild-card pe care organizatorii ar fi obligați să i-l acorde. Și cu siguranță ar fi încântați să o facă. Maria Șarapova și Caroline Garcia sunt cele mai importante nume care au confirmat prezența la Shenzhen până în acest moment.

Program Simona Halep în startul sezonului: revine la Sydney după trei ani

Cel mai probabil, decizia pe care a luat-o Simona Halep are mare legătură cu starea ei de sănătate. La Shenzhen se joacă din chiar primele zile ale sezonului, iar românca nu este convinsă sută la sută că va putea fi aptă la acel moment. În cazul în care recuperarea liderului mondial va decurge mai bine decât sunt așteptările, Simona ar putea decide pe parcurs să ceară wild-card la Shenzhen.

În schimb, Simona Halep a decis să meargă la Syndey, turneu de categoria Premier pe care l-a sărit în ultimii doi ani. Există mai multe motive pentru care liderul mondial a ales această variantă. Competiția este programată între 7 și 12 ianuarie, astfel ar exista mai mult timp pentru recuperare. În plus, vorbim de competiție de categorie superioară, cu premii mai mari și cu 470 de puncte puse în joc pentru învingătoare. Angelique Kerber. deținătoarea titlului, Naomi Osaka și Sloane Stephens sunt numele tari care au confirmat prezența la Sydney 2019.