ADVERTISEMENT
Sporturi

Simona Halep, scrisoare dură către MTS: “Nu înțeleg de ce refuză în continuare să finanțeze sportul”. Mesajul a fost imediat postat și de toți ceilalți jucători

Autor: Francisc Oprea | 05.11.2019 | 16:12
Simona Halep, scrisoare dură către MTS:
Simona Halep a fost eliminată în grupe la WTA Finals. Sursă Foto: Hepta

Simona Halep a transmis un comunicat pe pagina personală de Facebook în care răspunde celor care-i contestă poziția lui Ion Țiriac în fucția de președinte al Fererației Române de Tenis. Sportiva atacă și Ministerul Tineretului și Sportului, pentru lipsa de investiții.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, scrisoare către Ministerului Tineretului și Sporturilor

Simona Halep a postat în cursul zilei de marți pe contul oficial de Facebook o scrisoare în care abordează cele mai importante teme ale tenisului din România. Halep se declară contrariată de întârzierea procedurii de recunoaștere a lui Ion Țiriac în funcția de președinte al Federației Române de Tenis. Mai mult, sportiva atacă și deciziile Ministerului Tineretului și Sportului, pentru lipsa de investiții. Același mesaj se regăsește și pe pagina de Facebook a lui Marius Copil.

Zilele trecute, noi jucătorii, am citit o știre prin care cineva anunța un succes triumfător al unei noi întârzieri la procedura de recunoaștere a noului președinte al Federației Române de tenis, Dl Ion Țiriac. Noi știm că aceste alegeri au fost democratice și avem convingerea fermă, că la ora actuală, Ion Țiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din România. Cu toate astea, noi nu înțelegem de ce Ministerul Tineretului și Sportului refuză în continuare să finanțeze Federația Română de Tenis. Această finanțare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federației și în special pentru toate acțiunile dedicate juniorilor și tinerilor jucători de tenis. Suntem oricum în ceasul al 12-lea, la un nivel scăzut al întregului sport din România și cu toate astea ministerul refuză să finanțeze o Federație pentră că cineva contestă în instanțe în permanență acțiunile Federației. Nu înțelegem cum s-a ajuns în această situație și de ce nimeni nu ia o hotărâre sau o poziție față de toate aceste probleme.

ADVERTISEMENT

În timpul în care amânarile sunt declarate “mari victorii”, proiectele mari pentru copii și juniori sunt oprite pe loc, pentru că statul refuză să le finanțeze. Nu trimitem destui copii la competiții, nu le plătim antrenorii, nu le dăm alimentație, medicamentație, pregătire fizică, nu ne apucăm de centre regionale, toate pentru că domnul Țiriac nu apare încă într-un registru!!! Iar dacă nu apare într-un registru, Ministerul nu știe, nu are habar cine a fost ales președinte, chiar dacă a participat la congresul de alegeri!

O astfel de situație este greu de înțeles – viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocrație și declinare continuă de responsabilitate.

ADVERTISEMENT

Din poziția noastră de promotori ai sportului românesc și ai României, solicităm responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea în regim de urgență a finanțării Federației și a programelor sale, acțiune de natură să mențină viu spiritul sportiv și performanțele românești la nivel național și internațional“, se arată în mesajul postat de Simona Halep și Marius Copil.

Unitate în tenis

Un mesaj asemănător a postat și o altă jucătoare importantă a tenisului românesc, Sorana Cîrstea:

ADVERTISEMENT

Am citit o știre zilele trecute în care se anunță cu succes o nouă întârziere la procedura de recunoaștere a noului președinte FRT , Dl Ion Țiriac! Se anunță cu succes incă o lună în care nu sunt bani pt copii și juniori!!!!
Dl Ion Țiriac a câștigat aceste alegeri democratic și este singurul om ce nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din România!
Cu toate acestea, Ministerul Tineretului și Sportului refuză în continuare finanțarea FRT.
Această finanțare nu este pentru noi, este pentru activitatea zilnică a federației, pentru juniori si copii!
În cel mai scăzut moment al întregului sport romanesc, MTS refuză să finanțeze FRT pentru că un domn Vecerdea contestă în instanță acțiunile acestei federații.
În timp ce amânările sunt salutate cu fericire și declarate “mari victorii”, proiectele pt copii și juniori sunt oprite. Nu mai sunt bani pt turnee, echipamente, antrenori, centre regionale și așa mai departe! Toate acestea pt că domnul Țiriac nu apare încă într-un registru, iar dacă nu figurează în acest registru Ministerul nu știe cine a fost ales președinte, deși a participat la congresul de alegeri!
Viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie distrus de birocrație!
Din poziția noastră de promotori ai sportului românesc solicităm responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea în regim de urgență a finanțării FRT și a programelor sale!“, se arată pe contul de Facebook al Soranei Cîrstea.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!