Sport

Simona Halep se menține în Top 20 mondial. Câte jucătoare din România sunt între primele 100 din lume

Fostul lider mondial, Simona Halep, se menține pe poziția a 20-a în clasamentul WTA înaintea participării la cel de al treilea Grand Slam al anului, turneul de la Wimbledon.
13.06.2022 | 10:56
Simona Halep se mentine in Top 20 mondial Cate jucatoare din Romania sunt intre primele 100 din lume
Simona Halepse menține pe poziția a 20-a în clasamentul WTA. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut un parcurs scurt la Roland Garros, fiind eliminată încă din turul doi, dar se menține între primele 20 de jucătoare ale lumii. Peste două săptămâni va juca la Wimbledon.

Simona Halep rămâne racheta numărul 1 a României

Fost lider mondial și dublă câștigătoare de turnee de Mare Șlem, Simona Halep continuă să rămână racheta numărul 1 a României.

ADVERTISEMENT

Constănțeanca începe săptămâna pe locul 20 în ierarhia WTA (2.196 de puncte), același pe care se situa și la precedenta actualizare.

Lider mondial se menține Iga Swiatek, cu 8631 de puncte. Poloneze este urmată în clasament de Anett Kontaveit din Estonia, cu 4511 puncte și iberica Paula Badosa cu 4245 de puncte.

ADVERTISEMENT

Românca și-a propus ca până la finalul acestui an să reintre în Top 10. Însă, pentru acest lucru are de recuperat nu mai puțin de 864 de puncte.

Halep se poate apropia de primele 10 poziții mondiale, în perioada următoare. Românca va participa, începând de azi, la turneul WTA 250 de la Birmingham.

ADVERTISEMENT

Prima adversară este Lesiei Tsurenko (locul 116 WTA), iar meciul se va disputa, azi, în jurul orei 17:00. După Birmingham, Simona Halep va evolua și la Bad Homburg, mai înainte să se alinieze la startul turneului de la Wimbledon.

Sorana Cîrstea a coborât două poziții

A doua cel mai bine clasată jucătoare din România, Sorana Cîrstea, este în cădere în clasamentul mondial. Față de precedenta ierarhie, Sori a coborât două poziții, de pe 34 pe 36 (1.350 de puncte).

ADVERTISEMENT

A treia jucătoare română din Top 100, Irina Begu staționează pe locul 44 (1.234 de puncte). Tot în cădere, două poziții, este și Gabriela Ruse, de 53 pe 55 (1.106 puncte), iar Jaqueline Cristian se situează pe locul 70 (901 puncte).

Dintre acestea, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Gabriela Ruse au fost acceptate pe tabloul principal la Wimbledon. Lor li se adaugă Ana Bogdan, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu, jucătoare ce nu sunt între primele 100 ale lumii.

ADVERTISEMENT
Tags: