Simona Halep

Cum se poate califica Simona Halep în semifinalele Turneului Campioanelor! Toate calculele: trebuie s-o învingă pe Karolina Pliskova

30.10.2019 | 15:39
Cum se poate califica Simona Halep in semifinalele Turneului Campioanelor Toate calculele trebuie so invinga pe Karolina Pliskova
ADVERTISEMENT

Simona Halep a pierdut meciul cu Elina Svitolina de la Turneul Campioanelor 2019 și românca trebuie să câștige partida de vineri cu Pliskova pentru a se califica în semifinale. FANATIK îţi prezintă toate calcule calificării româncei în semifinalele turneului care se dispută la Shenzhen. Luni, Simona Halep a învins-o în trei seturi pe Bianca Andreescu, iar azi a pierdut cu Elina Svitolina în două seturi, 5-7, 3-6.


UPDATE, 30 octombrie, ora 15:35. Bianca Andreescu s-a retras după primul set al partidei cu Pliskova și este eliminată de la Turneul Campioanelor 2019. Așadar, înaintea ultimelor meciuri din Grupa Mov, calculele sunt clare! Elina Svitolina a câștigat grupa, iar locul doi îl va ocupa învingătoarea partidei Simona Halep – Karolina Pliskova.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 30 octombrie, ora 14:25. Calculele pentru calificare sunt complicate în acest moment după meciul Simona Halep – Elina Svitolina. Acum este sigur doar că ucraineanca s-a calificat în semifinale și este în pole-position să-și apere trofeul câștigat anul trecut. Cum se poate califica Simona Halep în semifinale la Turneul Campioanelor 2019:

  • Simona nu mai depinde doar de ea pentru a se califica mai departe: Bianca Andreescu va merge în semifinale dacă va câștiga meciurile cu Pliskova și cu Svitolina în minimum de seturi.
  • Dacă Pliskova câștigă meciul cu Bianca Andreescu, jucătoarea canadiană de origine română este eliminată de la Turneul Campioanelor. În aceste condiții, Simona Halep și Karolina Pliskova vor lupta pentru al doilea loc în grupă în meciul de vineri.
  • Dacă Bianca Andreescu va câștiga meciul cu Pliskova în două seturi, cehoaica este eliminată din competiție. Dacă va câștiga în 3 seturi, locul doi în grupă se va stabili după meciurile de vineri: Halep – Pliskova și Svitolina – Andreescu.
  • Primul criteriu de departajare este setaverajul, iar Simona are acum 2-3. O eventuală victorie în 2 sau 3 seturi a Biancăi în fața Pliskovei o duce pe canadiancă la 3-2 sau 3-3. Ceea ce înseamnă că o victorie cu Elina Svitolina în minimum de seturi o duce pe Andreescu în semifinale, setaveraj 5-2 sau 5-3. Simona poate ajunge doar la setaveraj 4-3 cu o victorie cu Pliskova în două seturi.
ADVERTISEMENT

Cum se poate califica Simona Halep în semifinalele Turneului Campioanelor

Miercuri, Simona Halep poate obţine calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, iar pentru acest lucru are nevoie de o victorie cu Elina Svitolina, coroborată cu un succes al Biancăi Andreescu în meciul cu Karolina Pliskova. În aceste condiţii, campioana de la Wimbledon obţine biletele pentru careul de aşi de pe primul loc, iar jucătoarele din Canada şi Ucraina se vor duela vineri pentru ultimul loc din Grupa Mov care duce în semifinale.

Calcule se complică în cazul în care Simona Halep şi Karolina Pliskova câştigă miercuri. În acest scenariu, românca este sigură de locul în semifinale, iar toate celelalte jucătoare din Grupa Mov păstrează şanse de calificare şi vor intra în calcul criteriile de departajare (victoriile în grupă, setaverajul şi procentajul de de game-uri câştigate).

ADVERTISEMENT
  • Simona Halep se califică în semifinale de pe primul loc dacă o bate pe Elina Svitolina, iar Bianca Andreescu câştigă meciul cu Pliskova, jucătoarea din Cehia fiind eliminată
  • Simona Halep se califică în semifinale dacă o bate pe Elina Svitolina, iar Karolina Pliskova o învinge pe Bianca Andreescu. În acest scenariu, locul în grupă pentru româncă va fi determinat după meciurile de vineri

Simona Halep poate tremura pentru calificarea în semifinale

Dacă Simona Halep va fi învinsă de Elina Svitolina, iar Karolina Pliskova o învinge pe Bianca Andreescu, campioana de la Wimbledon va juca vineri un meci decisiv cu jucătoarea de tenis din Cehia. În acest scenariu, Svitolina va obţine calificarea încă de miercuri şi va ocupa primul loc. Totul se complică în cazul în care Simona este învinsă de Pliskova, iar Andreescu o bate pe Pliskova.

ADVERTISEMENT
  • Simona Halep se califică în semifinale dacă pierde cu Elina Svitolina, Karolina Pliskova o bate pe Bianca Andreescu, iar românca obţine victoria vineri în ultimul meci
  • Simona Halep se califică în semifinale dacă pierde cu Elina Svitolina, Bianca Andreescu o bate pe Karolina Pliskova, iar românca o depăşeşte pe jucătoarea din Canada în urma rezultatelor din ultimele meciuri de vineri
ADVERTISEMENT