Sporturi

Simona Halep se retrage din Fed Cup! ITF a schimbat regulile și liderul României a anunțat că nu mai joacă. „Îmi țin cuvântul. În acest moment nu vreau să mai joc”

27.06.2019 | 14:03
Simona Halep se retrage din Fed Cup ITF a schimbat regulile si liderul Romaniei a anuntat ca nu mai joaca Imi tin cuvantul In acest moment nu vreau sa mai joc
ADVERTISEMENT

Simona Halep nu va mai juca în echipa de FED Cup a României. ITF a schimbat formatul competiției și campioana noastră a anunțat deja că nu va evolua după noile reguli. Astfel, în 2020, 2021 și 2022, Fed Cup se va disputa sub forma unui turneu final. La start vor fi 12 echipe, iar prima ediție va avea loc în Ungaria, la Budapesta, în perioada 14-19 aprilie 2020, pe zgură. 


UPDATE / Simona Halep a confirmat faptul că nu va mai evolua în echipa României de FED Cup. Aceasta a precizat că după ce forul internațional a decis să schimbe formatul ITF nu mai este atrasă de competiție. „Deja am spus că dacă se schimbă formatul nu vreau să mai joc, pentru că FED Cup pentru mine înseamnă „acasă” și „deplasare”. Și sentimentul acela nu poate fi înlocuit cu nimic, așa că nimic nu îmi poate schimba decizia. Da, îmi țin cuvântul. Am spus lucrul acesta și în urmă cu câteva zile și spun la fel și acum. Nu știu ce va fi în viitor, dar în acest moment nu vreau să mai joc dacă au schimbat”, a declarat Simona Halep

ADVERTISEMENT

Simona Halep se retrage din Fed Cup: “Dacă se schimbă, nu voi mai juca!”

Campioana noastră a anunțat zilele trecute la Eastbourne că nu va mai participa la Fed Cup dacă se va schimba sistemul: “Îmi place formatul actual din Fed Cup, să joci acasă sau în deplasare. Am jucat mulţi ani în Fed Cup şi este cel mai frumos sentiment să joci în faţa fanilor care au venit să te susţină. Nu aş schimba nimic. Dacă Fed Cup se schimbă, nu voi mai juca. Pentru că îmi place actualul format. Va fi foarte greu să mai joc în Fed Cup. Nimeni din ITF nu m-a întrebat despre format, o să le spun părerea dacă sunt întrebată”, a spus Halep.

Noul format din Fed Cup. 16 echipe, printre care și România, se vor bate în februarie 2020 pentru 8 locuri de la turneul final din Budapesta. Celor 8 formații calificate li se vor adăuga finalistele din acest an: Australia și Franța, gazda Ungaria și o echipă căreia ITF îi va acorda un wildcard.

ADVERTISEMENT

Turneul final din Budapesta va avea loc între 14 și 19 aprilie și va avea loc în Laszlo Papp Arena, acolo unde se dispută și turneul Final Four de la handbal. Premiile totale vor fi de 18 milioane de dolari: 12 milioane merg către jucătoare, 6 către federații.

Simona Halep se retrage din Fed Cup! ITF a schimbat regulile și liderul României a anunțat că nu mai joacă
Simona Halep se retrage din Fed Cup! ITF a schimbat regulile și liderul României a anunțat că nu mai joacă FOTO: Meciul de dublu dintre perechile Simona Halep / Monica Niculescu si Caroline Garcia / Kristina Mladenovic din cadrul semifinalei dintre Franta si Romania din Fed Cup, disputat in Rouen

România, printre cele 16 echipe care se bat pentru calificare

România este printre cele 16 echipe care se vor lupta pentru unul dintre cele 8 locuri: Belarus, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Germania, Marea Britanie, Japonia, Kazahstan, Letonia, Rusia, Slovacia, Spania, Elveţia şi SUA. Meciurile se dispută după sistemul acasă/deplasare, de 5 partide. La turneul final, vor fi 4 grupe a câte 3 echipe, iar fiecare partidă va avea 3 meciuri: două de simplu și un “dublu”.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut cum va aborda România această competiție, în condițiile în care Simona Halep și-a anunțat intenția de a nu participa la noul Fed Cup. România a ajuns până în semifinale în această ediție, când a cedat cu 2-3 în Franța.

VEZI VIDEO:

  • 12 echipe vor fi în această ediție din Fed Cup
  • 4 victorii din 5 meciuri are Simona Halep în acest an la Fed Cup
ADVERTISEMENT