Sport

Simona Halep, fără milă în semifinalele 100% româneşti! Coincindenţa care anunţă un nou titlu WTA

Simona Halep a ajuns în semifinalele de la WTA Linz Open, unde o va întâlni pe Jaqueline Cristian. Este a cincea semifinală 100% românească în circuitul WTA, iar fostul număr 1 a câştigat de fiecare dată.
11.11.2021 | 11:10
Simona Halep fara mila in semifinalele 100 romanesti Coincindenta care anunta un nou titlu WTA
ADVERTISEMENT

Finalul sezonului 2021 din circuitul WTA aduce o semifinală 100% românească. La Linz, Simona Halep şi Jaqueline Cristian se vor duela pentru un loc în marea finală, iar fostul număr 1 mondial porneşte cu prima şansă la victorie.

Până în prezent, Simona Halep a fost implicată în patru semifinale 100% româneşti, de fiecare dată obţinând victoria. Mai mult decât atât, coincidenţă sau nu, după succesul în faţa unei compatrioate, în penultimul act, a urmat şi câştigarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Opt ani de la prima semifinală 100% românească: Simona Halep – Alexandra Cadanţu

Prima semifinală 100% românescă s-a jucat în sezonul 2013, la WTA Budapesta, când Simona Halep şi Alexandra Cadanţu, căsătorită între timp cu Uladzimir Ignatik, s-au duelat pentru un loc în finală. În urmă cu opt ani, jucătoarea din Constanţa îşi începea ascensiunea, iar în capitala Ungariei câştiga al treila titlu din carieră.

Semifinala cu Alexandra Cadanţu a avut parte de echilibru în setul al doilea, însă Simona Halep obţinea victoria în tie-break, scor 6-2, 7-6(1). La fel ca în cazul lui Jaqueline Cristian, Alexandra Cadanţu profita, în urmă cu opt ani, de abandonul adversarei în turul 2. În 2013, Andrea Sestini Hlavackova se retrăgea în decisiv, în timp ce acum, la Linz, Rebecca Peterson a părăsit terenul în primul set.

ADVERTISEMENT

În finală, Simona Halep s-a duelat cu Yvonne Meusburger pentru trofeu. Românca a câştigat al treilea titlu WTA al carierei cu o victorie în setul decisiv, scor 6-3, 6-7(7), 6-1.

Simona Halep şi Monica Niculescu, prietenele care s-au luptat în semifinalele de la Bucureşti

La un an după succesul de la Budapesta, Simona Halep a avut parte din nou de o semifinală 100% românească, chiar în România. De această dată, la WTA Bucureşti, a venit rândul unui duel cu Monica Niculescu, bună prietenă a ei.

ADVERTISEMENT

A fost singura dată când o jucătoare din România i-a pus probleme Simonei Halep într-o semifinală. Monica Niculescu a câştigat setul al doilea şi a împins meciul în decisiv, însă finalista Roland Garros 2014 a reuşit să se impună şi să obţină victoria, scor 6-2, 4-6, 6-1.

Simona Halep nu a avut prea mari emoţii în finala de la Arenele BNR, unde Roberta Vinci nu i-a pus mari probleme. Cu o victorie clară, scor 6-1, 6-3, românca punea mâna pe al doilea titlu WTA din sezonul 2014.

ADVERTISEMENT

Irina Begu, două semifinale cu Simona Halep în circuitul WTA

La începutul sezonului 2018, la WTA Shenzhen, Simona Halep şi Irina Begu s-au duelat pentru calificarea în finală, iar fostul număr număr 1 mondial a avut câştig de cauză, scor 6-1, 6-4. De remarcat este faptul că la meciul din urmă cu trei ani, cele două jucătoare se numărau printre favorite, Halep era cap de serie numărul 1, în timp ce Begu era a patra favorită.

În finală, Simona Halep a avut parte de un meci mai complicat, împotriva Katerinei Siniakova, însă a obţinut victoria în decisiv, scor 6-1, 2-6, 6-0.

A patra semifinală 100% românească a venit în 2020, la WTA Praga, când Simona Halep şi Irina Begu s-au reîntâlnit. La primul turneu după pandemia de coronavirus, jucătoarea de 30 de ani s-a impus fără emoţii, scor 7-6(2), 6-3.

Din nou, Simona Halep a câştigat finala, după ce şi-a învins o compatrioată în semifinale, şi s-a impus în faţa lui Elise Mertens, scor 6-2, 7-5.

  • 2 semifinale a mai jucat Simona Halep în 2021: 3-6, 2-6 cu Aryna Sabalenka (WTA Stuttgart) şi 6-0, 6-1 cu Marta Kostyuk (WTA Transylvania Open)
  • 1 finală a jucat Simona Halep în 2021: 2-6, 3-6 cu Anett Kontaveit (WTA Transylvania Open)
ADVERTISEMENT