Sporturi

Simona Halep, semnal de alarmă la sfârșitul anului: „Este o mare tristețe pentru mine. Avem o problemă de mentalitate”

28.12.2019 | 08:22
Simona Halep semnal de alarma la sfarsitul anului Este o mare tristete pentru mine Avem o problema de mentalitate
ADVERTISEMENT

Simona Halep a vorbit despre problemele cu care se confruntă Federația Română de Tenis. Sportiva clasată pe locul patru în ierarhia WTA declară că lipsa de finanțare a forului din partea MTS este o mare problemă, jucătorii aflați la început de carieră având nevoie de susținere financiară.

Situația FRT

Federația Română de Tenis nu mai primește finanțare din partea Ministerului Tineretului și Sportului de o bună perioadă de timp, din cauza unei acțiuni în instanță care contestă alegerea lui Ion Țiriac la conducerea forului național.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis a României în ultimii ani, declară că situația este îngrijorătoare, juniorii neavând de susținerea de care au nevoie la început de carieră, iar problema este una de mentalitate.

Ştiu ce se întâmplă în tenisul românesc şi nu mi se pare normal faptul că de vreo 3 ani Federaţia nu este finanţată, este o mare tristeţe pentru mine, ar fi trebuit să fie un impuls după rezultale mele, să ajutăm ca tenisul să fie pe un făgaş normal, juniorii să fie ajutaţi pentru că sunt cei mai importanţi.

ADVERTISEMENT

Eu sunt cu picioarele asigurate, ei au nevoie de susţinere. Românii sunt foarte talentaţi, dar avem o mică problemă cu mentalitatea, dar dacă suntem mai uniţi, mai pozitivi, dacă respectăm valorile sportului românesc, eu cred că România poate ajunge mai sus”, a declarat Simona Halep la TV Digisport

Simona Halep dă totul pentru Jocurile Olimpice în 2020

La gala organizată de Federația Română de Tenis, în care a fost desemnată cea mai bună jucătoare a României în 2019, Simona Halep a dezvăluit că nu va fi alături de echipa de FED Cup la meciul cu Rusia, dar va participa în toate cele trei probe, simplu, dublu și dublu mixt, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Am ajuns la concluzia că va fi greu să particip la Fed Cup. Ca să fiu aptă pentru Jocurile Olimpice, am decis să-mi canalizez toate forţele pentru acest obiectiv. La Jocurile Olimpice voi participa la tot ce se poate, voi face tot ce îmi stă în putere pentru a aduce o medalie pentru România”, susține Simona Halep.

Sportiva din România a încheiat anul 2019 pe locul patru în ierarhia WTA, iar primul turneu la care și-a anunțat prezența în noul sezon este în Australia, la Adelaide, programat în perioada 12 – 18 ianuarie.

ADVERTISEMENT
Tags: