Sporturi

Simona Halep – Serena Williams, meciuri directe – Singura victorie a româncei a venit în cel mai surprinzător moment

19.01.2019 | 13:45
Simona Halep  Serena Williams meciuri directe  Singura victorie a romancei a venit in cel mai surprinzator moment

Singura victorie a Simonei Halep în faţa Serenei Williams în circuit. Simona Halep a obţinut calificarea în optimile de finală la primul turneu de Grand Slam al acestui sezon competiţional, Australian Open 2019, după ce a trecut în două seturi scurte de americanca Venus Williams, locul 36 WTA, scor 6-2, 6-3, după două ore şi 18 minute de joc. În continuare, liderul mondial din WTA o va întâlni la Melbourne pe sora acesteia, Serena Williams, în vârstă 37 de ani.

Partida dintre cele două jucătoare va avea loc luni, la o oră pe care organizatorii o vor stabili duminică. Cert este că scorul întâlnirilor directe îi conferă americancei un avantaj uriaş. Ea o conduce pe Simona Halep la acest capitol cu un scor covârşitor, 8-1. Ultima lor partidă a avut loc în urmă cu trei ani, la US Open 2016. Atunci, americanca s-a impus în trei seturi, scor 6-2, 4-6, 6-3, tot în optimile de finală. De altfel, Serena Williams este a doua jucătoare cu cele mai multe victorii obţinute în faţa liderilor mondiali, 16 la număr. Doar Navratilova are mai multe, 18.

Serena Williams este a doua jucătoare cu cele mai multe victorii obţinute în faţa liderilor mondiali, 16 la număr

Liderul mondial din WTA s-a impus o singură dată în faţa Serenei Williams

Singura partidă în care românca s-a impus a avut loc în urmă cu 5 ani, la Singapore, în faza grupelor. Atunci, sportiva noastră s-a impus clar, scor 6-0, 6-2, fiind una dintre cele mai usturătoare înfrângeri administrate vreodată Serenei Williams de vreo jucătoare din circuit. Cele două s-au duelat în principal pe hard, având la activ o signură confruntare pe iarbă şi una singură pe zgură, suprafaţa preferată a Simonei Halep.

Totuşi, sportiva noastră a declarat că este pregătită de meciul cu multipla câştigătoare de Grand Slam, care nu a pierdut la Melbourne niciun set în trei meciuri, cedând doar nouă game-uri. Americanca este foarte aproape de nivelul maxim de joc înaintea partidei cu liderul mondial, care nu este în totalitate obişnuită după o pauză atât de mare de la competiţii.