Simona Halep

Simona Halep, sfătuită de un fost câștigător al Balonului de Aur: ”Să facă tot ce e posbil”

08.03.2021 | 09:47
Simona Halep sfatuita de un fost castigator al Balonului de Aur Sa faca tot ce e posbil
ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist Rivaldo, câștigător al Balonului de Aur în 1999, a vorbit despre faptul că Simonei Halep îi lipsește o medalie olimpică și a sfătuit-o să se concentreze pe Jocurile Olimpice de la Tokyo, din acest an.

Campioana noastră a mărturisit în mai multe rânduri că obiectivul său principal pentru anul 2021 este să cucerească o medalie la Olimpiada care se va desfășura în perioada 23 iulie – 8 august.

ADVERTISEMENT

În plus, ocupanta locului 3 în clasamentul WTA are mari șanse să fie portdraprapelul României la competiția de la Tokyo.

Un fost câștigător al Balonului de Aur, sfaturi pentru Simona Halep

Simona Halep își dorește extrem de mult să-și întregească palamresul cu o medalie olimpică, iar în acest sens a fost sfătută de fostul câștigător al Balonului de Aur, Rivaldo, medaliat cu bronz alături de naționala Braziliei la Jocurile Olimpice de la Atlanta, din 1996.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să ținem cont de sportul despre care vorbim și despre tradiția țării la acel sport. Chiar dacă a fost o realizare importantă pentru cariera mea medalia de bronz din 1996, poate că aș fi putut face mai multe, așa cum a reușit Neymar și generația lui mai târziu, în 2016”, a declarat Rivaldo.

”Cred că depinde de importanța pe care o acorzi performanței și ce loc are în cadrul sportului pe care îl practici. Ca fost număr 1 mondial WTA și fostă câștigătoare de Grand Slam, poate că o medalie olimpică este ceva ce lipsește în cariera Simonei Halep. Dacă acesta este cazul, cred că ar trebui să facă tot ce e posibil să fie în cea mai bună formă la aceste Jocuri Olimpice”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT

Rivaldo, încredere totală în naționala olimpică de fotbal a României

Legendarul star al fotbalului brazilian crede că România poate fi marea surpriză în turneul de fotbal de la Jocurile Olimpice. Rivaldo este de părere că ”tricolorii” ar putea chiar să obțină o medalie la Tokyo: ”Fotbalul din România crește rapid în ultimii ani și acum începe să culeagă roadele.

Sfatul meu pentru jucători, în mod special, este să continue să-și facă treaba la cluburile la care joacă, pentru a ajunge la această competiție într-o formă care le oferă cea mai bună șansă să fie competitivi. Nu ar fi o surpriză pentru mine dacă România va reuși să se lupte pentru o medalie la Tokyo, în acest an”.

ADVERTISEMENT

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, anticipează că sportivii români se vor întoarce de la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo cu cel puțin 6 medalii! Estimarea este cel puțin curajoasă în condițiile în care sportul românesc traversează o perioadă extrem de complicată.

ADVERTISEMENT