Sporturi

Cu cine joacă Simona Halep în sferturile de finală la Wimbledon 2019. Îşi cunoaşte adversara

08.07.2019 | 17:47
Cu cine joaca Simona Halep in sferturile de finala la Wimbledon 2019 Isi cunoaste adversara

Simona Halep îşi continuă marşul spre fazele superioare ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon. După ce a trecut succesiv de Aliaksandra Sasnovich, în două seturi, de Mihaela Buzărnescu, tot în trei seturi, cu 2-0 de Viktoria Azarenka, în cel mai bun meci de la acest turneu şi de revelaţia de 15 ani Cori Gauff, scor 6-3, 6-3, fostul lider mondial o va avea de înfruntat în sferturile de finală pe chiezoaica Shuai Zhang, numărul 48 mondial.

Simona Halep – Shuai Zhang în sferturi de finală la Wimbledon 2019

Jucătoarea asiatică a ajuns în această fază, după ce a depăşit, rând pe rând, de Caroline Garcia, de belgianca Yanina Wickmayer şi de daneza Caroline Wozniacki, toate meciurile câştigate fără a pierde set, iar în optimi de ucraineanca Dayana Yastremska, pierzând primul set din competiţie, un 1-6 în setul secund. Shuai Zhang este o jucătoare care are şi multe lovituri decisive, dar care se descurcă bine inclusiv în schimburile lungi de mingi.

Simona Halep are palmares negativ în faţa chinezoaicei, care este a treia în top 100 privind prezenţa jucătoarelor din această ţară, după Wang Qiang şi Zhen Saisai. Cele două s-au întâlnit până acum de trei ori, numai pe suprafeţe rapide şi Shuai Zhang a câştigat de două ori, Halep odată,primul meci. Primul joc a avut loc în 2016, la Beijing şi a fost fără istoric, 6-0, 6-3 Zhang.

Simona Halep – Shuai Zhang. Chinezoiaca are 2-1 la meciuri directe cu Halep

Prima victorie într-un Grand Slam a fost în fața lui Halep

A urmat marea surpriză din chiar primul tur la Australian Open în acelaşi an, 6-4, 6-3, iar Simona s-a impus tot cu 2-0, în turul 1, la Indian Wells, 6-1, 6-1. Succesul în faţa lui Halep la Australian Open a fost prima victorie a chinezoaicei la un Grand Slam, ea obţinând accesul pe tabloul principal din calificări.Este pentru prima dată când asiatica reuşeşte să depăşească la Wimbledon faza primului tur, deşi are în palmares nu mai puţin de 29 de participări de turnee de Grand Slam, chinezoaica fiind cu doi ani mai mare decât Halep. Acum şi-a egalat performanţa din 2016 de la Australian Open, unde, după Halep a eliminat-o şi pe americanca Madison Keys.

Cea mai bună performanță a carierei nu a avut-o la simplu, ci în proba de dublu, alături de australianca Samantha Stosur, câștigând ediția din acest an a Australian Open. Părinții săi sunt foști sportivi, tatăl fost fotbalist și mama fostă baschetbalistă. A câștigat până acum 5 milioane de dolari din tenis, deși are doar două titluri WTA la simplu, în afara reușitei la dublu. Când se va retrage a decis să își deschidă un cafe-bar, în orașul natal, Tianjin.

SIMONA HALEP

* Turul 1: Simona Halep – Aliaksandra Sasnovich 6-4, 7-5

* Turul 2: Simona Halep – Mihaela Buzărnescu 6-3, 4-6, 6-2

* Turul 3: Simona Halep – Viktoria Azarenka 6-3, 6-1

* Optimi de finală: Simona Halep – Cori Gauff

SHUAI ZHANG

* Turul 1: Shuai Zhang – Caroline Garcia 6-4, 6-0

* Turul 2: Shuai Zhang – Yanina Wickmayer: 6-3, 6-2

* Turul 3: Shuai Zhang – Caroline Wozniacki 6-4, 6-2

* Optimik de finală: Shuai Zhang – Dayana Yastremska 6-4, 1-6, 6-2