Sport

Gabriela Ruse, eliminare dramatică în optimi la WTA Birmingham. Câți bani va încasa

Gabriela Ruse a părăsit turneul WTA Birmingham în optimile de finală, după un meci extrem de echilibrat cu chinezoaica Shuai Zhang. În competiție au rămas Halep și Cîrstea.
13.06.2022 | 20:40
Gabriela Ruse eliminare dramatica in optimi la WTA Birmingham Cati bani va incasa
Jucătoarea de tenis Gabriela Ruse, locul 53 WTA, s-a calificat în turul doi al turneului de categorie WTA 250 de la Birmingham, după un meci extrem de echilibrat. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
16-06-2022
17:47

Ruse, eliminată în oprimi

Jucătoarea de tenis Gabriela Ruse, locul 53 WTA, a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 250 de la Birmingham, după un meci extrem de echilibrat.

Românca a fost învinsă de chinezoaica Shuai Zhang, poziția 54 în clasamentul mondial, scor 2-6, 6-2, 5-7, după un meci care a durat două ore.

Pentru performanța reușită la Birmingham, Ruse va primi un cec în valoare de 3.800 de dolari și 30 de puncte în clasamentul WTA.

13-06-2022
18:04

Ruse, calificare dificilă

Jucătoarea de tenis Gabriela Ruse, locul 53 WTA, s-a calificat în turul doi al turneului de categorie WTA 250 de la Birmingham, după un meci extrem de echilibrat.

Românca a învins-o pe chinezoaica Qiang Wang, poziția 146 în ierarhia mondială, scor 7-6 (6), 7-6 (12), după puțin mai mult de două ore de joc. În turul doi, Ruse va evolua cu învingătoarea meciului dintre croata Jana Fett, locul 262 WTA, şi chinezoaica Shuai Zhang, poziția 54 în clasamentul mondial.

12-06-2022
16:54

Se știu orele la care joacă Simona Halep și Gabriela Ruse

Simona Halep și-a aflat adversara din primul tur de la Birmingham. A 20-a jucătoare a lumii va evolua împotriva Lesiei Tsurenko (116 WTA). Ucraineanca s-a impus în calificări împotriva Fernandei Contreras Gomez (162 WTA), scor 6-4, 6-2. Meciul dintre Halep și Tsurenko va începe luni, 13 iunie, în jur de ora 17:00, ora României.

Tot luni va debuta la Birmingham și Gabriela Elena Ruse. Bucureșteanca o va înfrunta pe Qiang Wang, nu mai devreme de ora 18:00, ora României.

Racheta numărul 1 a României, Simona Halep a anunțat că va participa la turneele de la Birmingham și Bad Homburg, mai înainte să intre în cursa pentru un nou trofeu la Wimbledon. Românca și-a aflat adversara din primul tur.

Misiune, aparent, ușoară pentru Simona Halep în runda inaugurală la Birmingham

Cotată de organizatori cu a patra șansă la câștigarea trofeului, Simona Halep a avut multă șansă la tragerea la sorți pentru stabilirea tabloului principal al turneului WTA 250 de la Birmingham.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform anunțului făcut de organizatori, Halep va întâlni în runda inaugurală o sportivă venită din calificări. Pentru a afla și numele acesteia, românca va trebui să aștepte finalizarea meciurile de duminică.

Competiția, cu premii în valoare totală de 251.750 de dolari va începe luni, 13 iunie, și este prima pe iarbă la care participă Simona Halep.

ADVERTISEMENT

După Birmingham, pentru fostul lider mondial urmează participarea la Bad Homburg, turneu de asemenea din categoria WTA 250, pentru ca în perioada 27 iunie – 10 iulie să evolueze la Wimbledon.

”Îmi doresc să mai câştig un titlu de Mare Şlem. Asta îmi doresc şi sunt sigură că dacă e să se întâmple, o să se întâmple. Muncesc pentru asta şi îmi doresc să şi câştig”, a spus Simona Halep, într-o conferință de presă, la Cluj.

ADVERTISEMENT

Cu cine joacă Gabriela Ruse și Sorana Cîrstea la Birmingham

Simona Halep nu este singura jucătoare română ce va evolua la turneul WTA 250 de la Birmingham. Gabriela Ruse și Sorana Cîrstea vor lupta și ele pentru trofeu și premiile puse în joc de organizatori.

Sorana Cîrstea a avut cea mai grea tragere la sorți. Românca o va înfrunta pe Shelby Rogers, din Statele Unite ale Americii. Jucătoarea de 29 de ani ocupă poziția 42 WTA și a câștigat precedentele confruntări cu Cârstea.

ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse va avea un adversar accesibil. Este vorba de jucătoarea chineză Qiang Wang, în vârstă de 30 de ani, locul 146 WTA. Cele două se vor întâlni pentru prima oară în circuitul mondial.

ADVERTISEMENT