Sport

Simona Halep o întâlnește pe chinezoaica Qinwen Zheng în turul 2 de la Roland Garros 2022. S-a stabilit ora de start

Simona Halep a avut parte de un debut mai dificil decât părea la prima vedere, dar acum așteaptă cu mai multă încredere partida din turul 2 cu Qinwen Zheng.
25.05.2022 | 15:30
Simona Halep o intalneste pe chinezoaica Qinwen Zheng in turul 2 de la Roland Garros 2022 Sa stabilit ora de start
Încă în așteptarea debutului la Roland Garros 2022, care se va produce marți, 24 mai, Simona Halep și-a aflat deja adversara din turul 2 de pe zgura pariziană. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
25-05-2022
12:30

La ce oră se joacă meciul dintre Simona Halep și Qinwen Zheng

Organizatorii turneului de la Roland Garros au stabilit ora de start a confruntării Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) – Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA), din turul al doilea.

Partida va avea loc joi, 26 mai, de la ora 16:00. Meciul româncei va fi al treilea al zilei, pe al treilea teren de la Roland Garros, imediat după confruntările Leolia Jeanjean – Karolina Pliskova și Francis Tiafoe – David Goffin. 

24-05-2022
18:53

Halep, duel cu o puștoaică din noul val

Simona Halep a învins-o mai greu decât se aștepta toată lumea pe nemțoaica Nastasja Schunk, locul 167 WTA, scor 6-4, 1-6, 6-1, și va juca în turul 2 cu Qinwen Zheng din China.

Sportiva asiatică, în vârstă de 19 ani, este noua speranță a tenisului din țara sa, dar campioana noastră a depășit-o în acest an, în singurul meci direct, la Melbourne Summer Set 1. Întâlnirea din turul 2 de la Roland Garros va avea loc joi, 26 mai, organizatorii urmând să stabilească ora de start.

Dubla campioană de Grand Slam ar fi trebuit să joace în runda inaugurală cu Ana Konjuh, dar croata s-a retras din turneu și a fost înlocuită cu nemțoaica Nastasja Schunk, locul 167 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser.

Adversar din China pentru Simona Halep în turul 2 la Roland Garros 2022

Cu 24 de ore înainte să își înceapă aventura la Roland Garros 2022, Simona Halep și-a aflat deja adversara din turul 2, care astfel va beneficia de o zi în plus de odihnă, deoarece românca va intra în competiție abia marți.

ADVERTISEMENT

Dacă va trece de Nastasja Schunk, ceea ce pare doar o formalitate, fostul lider WTA va da piept în faza următoare a turneului cu Qinwen Zheng, locul 74 WTA, care la doar 19 ani este noua stea în devenire a tenisului din China.

Zheng, a doua cea mai bine clasată jucătoare din țara sa în clasamentul mondial după Shuai Zhang (locul 41), a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, după o oră și 11 minute, pe jucătoarea belgiană Maryna Zanevska, locul 62 WTA.

ADVERTISEMENT

Simona Halep și Qinwen Zheng s-au întâlnit o singură dată în carieră. Campioana noastră s-a impus la începutul anului, scor 6-3, 6-2, în semfinale la Melbourne Summer Set 1, turneu pe care l-a și câștigat în cele din urmă.

Halep și Mouratoglou, primul Grand Slam împreună

Campioană pe zgura pariziană în 2018, Simona Halep a absentat la ediția de anul trecut de French Open din cauza unei accidentări, astfel că acum are avantajul de a nu avea puncte de apărat și asta ar putea să-i aducă o nouă urcare în clasamentul mondial.

ADVERTISEMENT

Chiar înaintea plecării spre Paris, dubla campioană de Grand Slam a dezvăluit că antrenorul Patrick Mouratoglou i-a insuflat ideea că are capacitatea de a câștiga din nou pe zgura din capitala Franței.

Roland Garros 2022 va fi primul turneu de Mare Şlem la care Simona Halep participă alături de Patrick Mouratoglou, iar cei doi au lucrat intens în ultimele zile. Românca a postat o fotografie de la una dintre sesiunile de antrenament, alături de antrenorul francez, cu un mesaj scurt.

ADVERTISEMENT

De trei ori finalistă pe zgura de la Paris, Halep are în față posibilitatea câștigării unui cec extrem de important. Organizatorii francezi au pus la bătaie un premiu atractiv de 2.290.354 de dolari pentru învingătoare.

ADVERTISEMENT