Sport

Simona Halep și-a aflat adversara din turul inaugural al turneului de la Cincinnati. Tabloul complet

Simona Halep a început cursa pentru puncte, care să-i asigure la toamnă participarea la Turneul Campioanelor. Săptămâna viitoare va juca la Cincinnati.
14.08.2021 | 22:05
Simona Halep sia aflat adversara din turul inaugural al turneului de la Cincinnati Tabloul complet
ADVERTISEMENT

Ieșită din Top 10 mondial, Simona Halep trebuie să-și regăsească forma sportivă de altă dată pentru a putea spera la o calificare la Turneul Campioanelor.

Săptămâna viitoare Simona Halep, numărul 13 WTA, va lua startul în turneul de la Cincinnati unde, în primul tur, va înfrunta o mai veche cunoștință.

ADVERTISEMENT

Cine este oponenta Siminei Halep

Jucătoarea română de tenis și-a aflat adversara din turul inaugural al turneului de la Cincinati. Este vorba de poloneza Magda Linette, locul 44 WTA.

Halep și Linette s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, în 2019, la Roland Garros. În precedentul meci direct, Simona s-a impus greu, după mai bine de două ore, scor 6-4, 5-7, 6-3.

ADVERTISEMENT

Simona Halep nu mai beneficiază de avantajul turului liber, la debutul competițiilor, din cauza faptul că nu se mai regăsește în primele 10 poziții ale clasamentului mondial.

Dacă va trece de Linette, românca ar putea să o înfrunte în turul secund pe americanca Jessica Pegula. Jucătoarea de 27 de ani este a 30-a în topul WTA.

ADVERTISEMENT

Conform tabloului anunțat de organizatori, între adversarele pe care jucătoarea române le-ar putea întâlni la Cincinnati se numără Karolina Pliskova, Elena Rybakina sau Paula Badosa.

Le precedentul turneu la care a participat, la Montreal, primul după accidentarea suferită la Roma Open, Simona Halep a fost eliminată în turul secund de Danielle Rose Collins, scor 6-2, 4-6, 4-6, după două ore și 47 de minute de joc.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea întâlnește o elvețiancă în primul tur

Simona Halep nu este singura jucătoare din România care s-a înscris în competiția de la Cincinnati. Sorana Cîrstea, locul 40 în clasamentul WTA, va intra la rândul ei în turul inaugural.

În vârstă de 31 de ani, Sorana o va înfrunta pe elvețianca Jil Belen Teichmann. Jucătoarea din țara cantoanelor are 24 de ani și este a 65-a jucătoare WTA.

La fel ca și Halep, Sorana Cârstea Sori a participat săptămâna trecută la turneul de la Montreal unde a pierdut în fața bielorusei Victoriei Azarenka, scor 2-6, 2-6.

ADVERTISEMENT