Simona Halep

Simona Halep debutează luni la Turneul WTA de la Praga! Când joacă împotriva Polonei Hercog

09.08.2020 | 18:20
Simona Halep debuteaza luni la Turneul WTA de la Praga Cand joaca impotriva Polonei Hercog
ADVERTISEMENT

Simona Halep revine de luni în circuitul WTA, la turneul de categorie International de la Praga. Competiția va începe luni, iar românca a ales să se înscrie atât în proba de simplu, cât și în cea de dublu.

Sâmbătă a avut loc tragerea la sorți pentru tabloul de simplu al competiției, iar Halep și-a aflat prima adversară după o pauză de șase luni. În turul 1 de la Praga, Simona o va înfrunta pe Polona Hercog, din Slovenia, locul 45 WTA.

ADVERTISEMENT

Polona Hercog se anunță o adversară deloc simplă pentru Halep, mai ales că românca nu a mai jucat din luna februarie. Jucătoarea din Slovenia are un serviciu foarte bun și lovituri puternice. În ciuda gabaritului, se descurcă foarte bine și pe zgură. Simona Halep a înfruntat-o de două ori pe Polona Hercog în 2019 și a s-a impus de fiecare dată. Au fost meciuri câștigate greu, în care românca a avut nevoie de set decisiv.

UPDATE 9 august, ora 18:11 / Simona Halep debutează la Turneul WTA de la Praga în proba de dublu. Ea va face echipă cu jucătoarea cehă Barbora Strycova și vor înfrunta perechea rusă Anastasia Pavlyuchenkova/Veronika Kudermetova. Meciul este programat pentru luni și va începe în jurul orei 18:00.

ADVERTISEMENT

În proba de simplu, Simona Halep o va întâlni în primul tur pe slovena Polona Hercog. Partida se va juca marți, la o oră ce va fi anunțată ulterior de organizatori.

Tot luni, Irina Begu o va întâlni în primul tur al probei de simplu pe Dayana Yastremska (Ucraina, 25 WTA), în timp ce la dublu jucătoarele din România au programate următoarele partide:

ADVERTISEMENT
  • Krejcikova/Siniakova – Laura Paar/Friedsam;
  • Monica Niculescu/Raluca Olaru – Eikeri/Lechemia;
  • Ana Bogdan/Patricia Țig – Marozava/Sizikova;

Simona Halep – Patricia Țig, posibil duel în turul 2

Au fost victorii pentru Halep pe hard, la Miami, și pe iabă, la Eastbourne. Hercog reușea să se impună în fața Simonei Halep la primul meci direct, dar asta se întâmpla în urmă cu 11 ani, în 2009.

ADVERTISEMENT

În cazul în care va obține calificarea în turul 2 la Praga, Simona Halep ar putea să înfrunte o jucătoare din România. Va juca împotriva învingătoarei dintre Patricia Țig și Barbora Krejcikova. Jucătoarea din Cehia a primit un wild-card pentru tabloul principal.

Iată cum ar arăta drumul Simonei Halep spre finala de la Praga. Petra Martic este favorită numărul 2.

  • turul 1: Polona Hercog
  • turul 2: Țig / Krejcikova
  • sferturi de finală: Sevastova / Pavlyuchenkova
  • semifinale: Begu / Yastremska / Strycova
  • finală: Martic / Mertens / Giorgi / Bogdan

În afară de Simona Halep, alte trei jucătoare din România sunt pe tabloul principal la Praga. Ana Bogdan va înfrunta o jucătoare venită din calificări, Begu are meci cu Yastremska, iar Țig cu Krejcikova.

Turneul de la Praga face parte din categoria WTA International și este dotat cu premii în valoare de 202.250 dolari. Câştigătoarea va primi 43.000 de dolari şi 280 de puncte în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT