Sporturi

Simona Halep și-a aflat prima adversară la Turneul Campioanelor! Când o poate înfrunta pe Kerber

04.09.2018 | 22:51
Simona Halep sia aflat prima adversara la Turneul Campioanelor Cand o poate infrunta pe Kerber

Simona Halep și-a aflat prima adversară la Turneul Campioanelor. Chiar dacă a fost eliminată în turul 2 la US Open 2018, Angelique Kerber are, totuși, și un motiv de satisfacție după parcursul de la Flushing Meadows. Cele 130 de puncte pe care le-a acumulat pentru faza în care a ajuns în competiției i-au fost de ajuns pentru a-și asigura calificarea la Turneul Campioanelor, competiție care va avea loc luna viitoare, la Singapore. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Simona Halep a fost prima jucătoare calificată oficial la Turneul Campioanelor 2018, chiar la începutul lunii august, după performanța de la Rogers Cup. A fost un adevărat record pentru româncă, aflată la a cincea prezență consescutivă la Singapore. Anul trecut, spre exemplu, Simona obținea calificarea abia pe 26 septembrie, fără ca vreo altă jucătoare să obțină punctajul mai devreme de luna septembrie.

Simona Halep și-a aflat prima adversară la Turneul Campioanelor. Angelique Kerber revine la Singapore, după ce a lipsit în mod surprinzător la ediția din 2017. În schimb, în 2016, jucătoarea din Germania era chiar prima care obținea calificarea și o făcea cu un total impresionant, de 8.000 de puncte. La acea ediție a competiției, Kerber a avut evoluții entuziasmante. A câștigat faza grupelor cu victorii pe linie, la Cibulkova, Halep și Keys, iar apoi a trecut fără probleme și de Radwanska, în semifinale. A pierdut, însă, în ultimul act, surprinzător, cu Dominika Cibulkova, în minimum de seturi. Dacă Angelique Kerber rămâne a doua în WTA Race, Simona Halep nu o poate înfrunta mai devreme de semifinalele competiției.

Simona Halep și-a aflat prima adversară la Turneul Campioanelor
Simona Halep a dezamăgit la US Open, dar are ocazia să se revanșeze la Turneul Campioanelor

După ce Simona Halep și Angelique Kerber și-au asigurat calificarea la Turneul Campioanelor, următoarea care ar putea face acest lucru este Petra Kvitova. Jucătoarea din Cehia este pe locul 3 în clasamentul WTA Race, urmată de Caroline Wozniacki. Nici daneza nu ar trebui să aibă probleme în obținerea unui loc pentru Singapore, în ciuda faptului că traversează o eclipsă de formă, provocată și de probleme medicale.

Simona Halep și-a aflat prima adversară la Turneul Campioanelor. Kvitova ar putea fi a doua

Kerber este sigură de prezența la Singapore, iar Kvitova, și ea aproape. Elina Svitolina și Sloane Stephens sunt și ele bine plasate, chiar dacă americanca tocmai a pierdut marți în sferturile de finală la US Open 2018. Pe șapte este Kiki Bertens, urmată de Karolina Pliskova. În această ierarhie sunt luate în considerare și punctele de la Flushing Meadows, iar cehoaica poate urca dacă se califică în semifinale. Are meci cu Serena Williams în sferturi. Iar dacă se va impune în ultimul act la New York, Pliskova ajunge pe 3 în WTA Race.

Simona Halep va fi la cea de-a cincea participare consecutivă la Singapore, dar a dezamăgit la ultimele trei prezențe, fiind de fiecare dată eliminată în faza grupelor, cu o singură victorie. În 2014, românca reușea cel mai bun rezultat al ei la Turneul Campioanelor, la chiar prima participare. Mergea în finala competiției, unde era învinsă de Serena Williams, cea de care reușise să treacă fără drept de apel în faza grupelor. Turneul Campioanelor 2018 va fi pentru ultima dată la Singapore, în perioada 21-28 octombrie. De la anul, competiția se va muta la Shenzhen, în China.

Tags: