Sport

Simona Halep și-a anunțat prezența la turneul de la Birmingham. Patru campioane de Grand Slam se vor duela pe iarbă

Simona Halep este focusată în acest moment pentru Grand Slam-ul de la Roland Garros, dar în același timp își pregătește sezonul de iarbă și s-a înscris la turneul de la Birmingham.
18.05.2022 | 16:15
Simona Halep sia anuntat prezenta la turneul de la Birmingham Patru campioane de Grand Slam se vor duela pe iarba
Simona Halep este focusată în acest moment pentru Grand Slam-ul de la Roland Garros, dar în același timp își pregătește sezonul de iarbă și s-a înscris la turneul de la Birmingham. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Competiția din Marea Britanie se va desfășura în perioada 13-19 iunie și este o bună pregătire în vederea celui de-al treilea Grand Slam al anului de la Wimbledon.

Organizatorii turneului de la Birmingham au confirmat participarea Simonei Halep

Turneul de la Birmingham, dotat cu premii în valoare totală de 251.750 de dolari, este programat între 13 și 19 iunie, în a doua săptămână a sezonului de iarbă, iar directorul Patrick Hughesman a anunțat că Simona Halep se va afla la startul competiției, alături de alte trei campioane de Grand Slam: Emma Răducanu, Sloane Stephens și Jelena Ostapenko.

ADVERTISEMENT

”A avea campioni importanți la evenimentul Rothesay Classic WTA 250 este o perspectivă incredibil de interesantă pentru toți fanii tenisului și sportului deopotrivă!

Emma Răducanu, Simona Halep, Jelena Ostapenko și Sloane Stephens vor oferi cu siguranță unele dintre cele mai tari show-uri și vor da totul pentru a câștiga și pentru a ridica deasupra capului celebrul Trofeu Maud Watson, în ziua finalei.

ADVERTISEMENT

Suntem, de asemenea, încântați să sărbătorim 40 de ani de la inaugurarea turneului și să avem câteva evenimente minunate de-a lungul săptămânii pentru a marca acest moment important. Abia aștept să le urez bun venit jucătorilor înapoi la Birmingham, ținând cont că vom avea din nou spectatori în tribune”, a declarat Hughesman, conform site-ul tennis365.com.

Halep, a doua șansă la trofeu la Roland Garros

Simona Halep, ajunsă pe locul 19 în clasamentul WTA, a mai participat o singură dată la turneul de la Birmingham, în 2015. Exceptată de runda in augurală, ea a trecut în turul 2 de britanica Naomi Broady și în optimi de cehoiaca Klara Koukalova, pentru a ceda în sferturi în fața franțuzoaicei Kristina Mladenovic.

ADVERTISEMENT

Este singurul turneu de iarbă la care fostul lider WTA și-a anunțat prezența. În prima săptămână a acestei părți de sezon se joacă la Nottingham, s’Hertogenbosch și Valencia (zgură), în timp ce în săptămâna de dinaintea Wimbledonului vor fi competiții la Bad Homburg și Eastbourne.

Până la sezonul de iarbă, Halep este concentrată pe Roland Garros, acolo unde este văzută cu a doua șansă la victoria finală. De când a început colaborarea cu Patrick Mouratoglou, dubla campioană de Grand Slam simte că progresează și că se apropie de forma sportivă de altă dată, iar francezul îi dă încrederea că se poate impune din nou pe zgura pariziană.

ADVERTISEMENT

Fostul tenismen Ion Țiriac a analizat ”la sânge” calitățile și defectele sportivei de 30 de ani care și-a propus să revină între primele 10 jucătoare ale lumii și crede că dacă va reuși să depășească problemele fizice cu care s-a confruntat în ultimul an, românca poate face un turneu foarte bun la Paris.

ADVERTISEMENT