Sport

Simona Halep și-a anunțat tatăl prin SMS că se retrage din tenis: „Eram foarte dezamăgită și nu știam dacă mai pot atinge nivelul cel mare”. Video

Simona Halep (30 de ani) a dezvăluit că a avut un moment în care a vrut să își agațe racheta în cui și i-a anunțat pe cei din familie și pe apropiați cu privire la decizia ei.
06.08.2022 | 22:19
Simona Halep sia anuntat tatal prin SMS ca se retrage din tenis Eram foarte dezamagita si nu stiam daca mai pot atinge nivelul cel mare Video
Simona Halep se află pe locul 16 în clasamentul WTA. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep se pregătește de turneul WTA de la Toronto, după ce la Washinghton a abandonat din cauza căldurii.

Simona Halep, la ora adevărului: „Am trimis mesaj familiei și apropiațiilor că nu mai pot să joc tenis”

Simona Halep i-a recunoscut lui Horia Tecău în cadrul podcastului BT Talks că a fost foarte aproape să renunțe la tenis: „A fost un moment în care nu mai știam ce vreau, în adevăratul sens al cuvntului! După Dubai, după ce am pierdut în primul tur, am trimis mesaj familiei și apropiaților mei că nu mai pot să joc tenis, pentru că nu mai aveam motivație, nu mai aveam energia respectivă să pot face față presiunii!”.

ADVERTISEMENT

Colaborarea că antrenorul Patrick Mouratoglou i-a schimbat definitiv starea de spirit, iar Simona a început din nou să se bucure de tenis, așa cum o spune chiar ea în continuare.

„Atunci am simțit că trebuie să mă duc la academia lui Patrick! Acolo am simțit că sunt un copil care încă își dorește să mai facă ceva în tenis”.

ADVERTISEMENT

Simona Halep: „Eram foarte dezamăgită și nu știam dacă mai pot atinge nivelul cel mare”

Cu toate acestea, încrederea Simonei Halep era în continuare zdruncinată: „Deși eram foarte dezamăgită și nu știam dacă mai pot atinge nivelul cel mare. Pentru că eu nu mai joc tenis ca să câștig un meci sau două, merg până la capăt atunci când joc la un turneu”.

Entuziasmul copiilor din academie de la Nisa a ajutat-o pe Simona să își revină din punct de vedere psihic: „La academie am văzut copilașii de acolo, care au 10 – 12 ani, chiar și mai puțin, trezindu-se dimineața cu visul de a deveni foarte buni jucători de tenis”.

ADVERTISEMENT

Simona Halep își petrece nu mai puțin de zece ore la academia de tenis a lui Patrick Mouratoglou: „Am luat ca un burete vibe-ul de acolo și l-am pus în interiorul meu. Stau de la 8:00 dimineața la ora 18:00 în academie. Niciodată n-am făcut treaba asta. Dar simt că la vârsta mea am nevoie de așa ceva”.

Simona Halep știe care e cea mai importantă calitate a ei: „Aș fi putut să cedez ușor și să nu mai continui”

Simona Halep consideră că a ajuns atât de departe în cariera sa datorită determinarii de neclintit pe care o are: „Am avut foarte multe momente grele, unde aș fi putut să cedez ușor și să nu mai continui. Dar calitatea pe care eu consider că am avut-o și o am în continuare e că nu cedez atunci când dau de greu! Adică tot timpul dau 100% și probabil de asta am și reușit”.

ADVERTISEMENT

Chiar și în aceste condiții, Simona Halep s-a temut că nu poate câștiga un turneu de Mare Șlem: „Mulți oameni nu dau 100% pentru că le e teamă că 100% al lor nu e suficient pentru a câștiga un Grand Slam. Și cred că eu am avut asta! Mi se pare o calitate. Dacă mă dai afară pe ușă, intru pe geam!”.

ADVERTISEMENT
Tags: