Simona Halep

Simona Halep a explicat tactica prin care a câştigat meciul cu Mertens. “Să servesc aşa nu ştiu, n-am învăţat în copilărie!”

27.01.2020 | 15:04
Simona Halep a explicat tactica prin care a câştigat meciul cu Mertens.
Simona Halep şi-a explicat tactica prin care a câştigat meciul cu Mertens de la Australian Open 2020
ADVERTISEMENT

Simona Halep a câştigat destul de clar partida cu Elise Mertens din optimile de finală de la Australian Open. Sportiva din România a învins în două seturi şi a trecut în sferturile de finală. La câteva ore după terminarea meciului, Simona a fost invitata lui Mats Wilander la Eurosport, acolo unde şi-a dezvăluit secretele victoriei în faţa belgiencei.

Simona Halep a explicat tactica prin care a câştigat meciul cu Mertens. “Ştiam că aşa trebuie să joc”

Simona Halep a acceptat invitaţia lui Mats Wilander, fost număr 1 mondial în ATP şi actualmente unul dintre cei mai cunoscuţi comentatori de tenis ai lumii, şi a vorbit despre tactica pe care a abordat-o în partida cu Elise Mertens.

ADVERTISEMENT

Halep a explicat că s-a bazat extrem de mult pe principala ei armă, recunoscută în circuitul WTA, returul.

Cifrele au fost, de altfel, impresionante: 89% a avut procentaj de reuşită Simona la returnarea în teren a primului serviciu al sportivei din Belgia.

ADVERTISEMENT

“Am returnat lung, ştiam că trebuie să joc aşa. Lui Elise îi plac mingile scurte, ştie să le atace, aşa că a trebuit să returnez lung. Majoritatea retururilor mele au fost lungi, spre baza terenului, a fost o tactică, ştiam că aşa voi reuşi să îmi creez un avantaj în faţa ei”, a dezvăluit Halep.

“Am făcut-o să se deplaseze mereu, am căutat lateralele terenului, ştiam că aşa am o şansă în plus”, a mai explicat Simona, atunci când a fost întrebată de ce loviturile ei nu au mers aproape niciodată pe centru.

Halep a vorbit, în final, şi despre punctul nevralgic al jocului său, serviciul.

Simona spune că preferă de cele mai multe ori un serviciu mai plat, dar care să prindă terenul şi să nu îi facă probleme sau să conducă la duble greşeli.

ADVERTISEMENT

“Serviciul meu e cu foarte puţin spin. Nu ştiu să fac asta, nu am învăţat când eram copil, aşa că nu mai are rost acum să încerc”, au fost vorbele lui Halep.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri