Sporturi

Simona Halep şi-a făcut echipa pentru primul Grand Slam al anului 2019. Cu cine va merge la Australian Open

26.12.2018 | 12:18
Simona Halep sia facut echipa pentru primul Grand Slam al anului 2019 Cu cine va merge la Australian Open

Cu câteva zile înainte de încheierea anului 2018, anul în care a câştigat primul turneu de Grand Slam din carieră, la Roland Garros, Simona Halep a făcut anunţul oficial despre echipa cu care va merge la primul Grand Slam al anului 2019, Australian Open. Se ştie că numărul 1 mondial în ierarhia WTA nu va mai fi pregătită şi în 2019 de către antrenorul australian Darren Cahill, care a renunţat din motive legate de familie la colaborarea cu românca.

Simona a dezvăluit că la Australian Open stafful său va fi alcătuit din doar trei persoane. Un sparring-partner, care este Victor Antonescu, un preparator fizic, Teo Cercel şi fizioterapeutul Andrei Cristofor. După cum se vede, Simona va pleca la Antipozi fără un nou antrenor şi explicaţia ei este că nu se grăbeşte încă să îl numească pe succesorul lui Cahill.

Simona Halep şi-a făcut echipa pentru Australian Open dar nu se grăbeşte cu numirea noului antrenor

Voi merge în Australia cu un sparring-partner şi am primit deja ajutor din partea căpitanului echipei de Fed Cup a României. Sunt foarte fericită cu această echipă şi nu vreau să mă grăbesc să-mi numesc un antrenor permanent“. Simona a făcut această declaraţie tabloidului britanic Daily Telegraph.

Simona Halep va avea la Melbourne un sparring-partner, un preparator fizic şi un fizioterapeut
Simona Halep va avea la Melbourne un sparring-partner, un preparator fizic

Darren Cahill va fi prezent la primul Grand Slam din 2019, care are loc în ţara sa şi nu a făcut nici un secret din faptul că intenţionează să o susţină pe fosta sa elevă. Această declaraţie a dat naştere la mai multe interpretări privind un posibil come-back în echipa lui Halep, dar Cahill a liniştit repede apele, spunând că încetarea relaţiilor de colaborare rămâne valabilă. “Aş vrea să anunţ că eu şi Simona nu vom mai continua împreună în 2019 din motive ce ţin de familia mea”. Simona i-a mulţumit omului care a ajutat-o să schimbe atât de multe lucruri în bine în jocul ei şi la nivel mental.  “Îţi mulţumesc atât de mult Darren Cahill pentru munca imensă şi incredibilul suport pe care mi l-ai acordat în ultimii 4 ani”.