Sporturi

Simona Halep şi-a schimbat tricoul la meciul cu Tomljanovic. Galerie foto

16.08.2018 | 11:27
Simona Halep sia schimbat tricoul la meciul cu Tomljanovic Galerie foto

Simona Halep şi-a schimbat tricoul la pauza dintre seturile 2 şi 3 ale meciului din turul doi de la Cincinnati cu australianca Ajla Tomljanovic. Partida s-a întrerupt din cauza ploii în setul decisiv la scorul de 4-3 pentru Halepşi 30-15 tot pentru româncă pe serviciul lui Tomljanovic. Dacă va câştiga meciul Halep va juca împotriva altei jucătoare de la Antipozi, în optimi, puternica Asleigh Barty, pe care a învins-o clar la Montreal, unde Halep a câştigat turneul Rogers Cup. CLICK PE GALERIA DE MAI SUS

Halep pare a fi ghinionista de serviciu a turneelor Masters, pentru că şi la Montreal s-a aflat în situaţia de a disputa două partide la interval de câteva ore, după dramatica partidă din turul doi cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova, câştigată de Simona cu 2-1, set decisiv la tie-break urmând meciul cu Venus Williams, rezolvat însă în două seturi. Halep s-a şi plâns la Montreal de faptul că a trebuit să joace de patru ori în interval de 48 de ore, iar finala, 2-1 cu Sloane Stephens, a venit cu avantaj clar la ore de odihnă pentru americancă.

Simona Halep şi-a schimbat tricoul la meciul cu Tomljanovic. S-a petrecut în pauza pentru setul decisiv

La Cincinnati istoria pare a fi trasă la indigo. Turul doi se anunţă din nou marele obstacol. Tomljanovic a câştigat primul set cu 6-4, dar Halep a revenit şi l-a adjudecat pe cel secund cu 6-3. Din păcate, deşi Simona părea a avea forţa să se impună, ploaia a stopat meciul la 4-3 şi 30-15 pentru Halep. Pe parcursul partidei australianca a cerut time-out pe motive medicale la scorul de 1-1. Moment în care şi Simona a venit cu solicitare inedită la arbitrul de scaun.

Românca a rugat-o pe Marija Cicak să îi permită să meargă la vestiarul 1, al ei, pentru a-şi schimba tricoul: ”E vorba despre vestiarul 1. L-am lăsat deschis. Vreau să mă schimb pentru că acesta de pe mine este foarte ud”. Răspunsul arbitrului de scaun nu a fost imediat favorabil, dar după mai multe parlamentări s-a acceptat o formulă de compromis.

Simona, tot ce pot să fac pentru tine este să trimit pe cineva în vestiar, dacă zici că este deschis, ca să-ți aducă tricoul, iar tu să te schimbi pe coridor”.

Paravan dintr-un prosop

Halep nu a avut de ales şi ajutată de o fată steward, care a făcut paravan dintr-un prosop mare, s-a putut schimba de tricoul ud pe coridor. Românca a venit pe teren foarte motivată, dar şi Tomljanovic, după ce a depăşit problema medicală, a răspuns pe măsură, astfel încât scorul a fost foarte echilibrat în setul decisiv, partida întrerupându-se după ce Simona şi-a câştigat serviciul la 4-3 şi conducea cu 30-15 pe cel al australiencei, un moment foarte favorabil pentru a forţa un break decisiv la acest scor.

Simona Halep și-a schimbat tricoul. N-a avut voie în vestiar şi s-a schimbat pe culoar cu ajutorul unei fete steward
Simona Halep și-a schimbat tricoul. N-a avut voie în vestiar şi s-a schimbat pe culoar

În primul set şi Halep a acuzat dureri de spate, dar şi-a revenit repede şi a jucat la un ritm ridicat, fără a mai fi fost nevoie de intervenţia medicală. Simona Halep ar urma să participe şi la turneul de la New Haven, dar nu ar deloc surprinzător să renunţe, pentru a fi odihnită înainte de ultimul Grand-Slam al anului, US Open, care are loc la sfârşitul lunii augist-începutul lunii septembrie.