Sport

Simona Halep și-a stabilit programul pentru sezonul de iarbă. La ce turnee va juca înainte de Wimbledon

Simona Halep este focusată pe turneul de Grand Slam de la Roland Garros, dar în același timp și-a creionat și sezonul de iarbă care va culmina cu participarea la Wimbledon.
25.05.2022 | 21:33
Simona Halep sia stabilit programul pentru sezonul de iarba La ce turnee va juca inainte de Wimbledon
Simona Halep este focusată pe turneul de Grand Slam de la Roland Garros, dar în același timp și-a creionat și sezonul de iarbă care va culmina cu participarea la Wimbledon. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial a început cu dreptul pe zgura de la Paris, dar a avut un meci mai dificil decât părea la prima vedere cu tânăra nemțoaică Nastasja Schunk.

Programul Simonei Halep pentru sezonul de iarbă

Imediat după încheierea turneului de la Roland Garros va începe sezonul de iarbă, iar Simona Halep și-a stabilit în mare parte programul pentru această parte a anului urmând să joace două competiții înainte de Wimbledon.

ADVERTISEMENT

După ce și-a anunțat prezența la turneul de la Birmingham (13-19 iunie), dubla campioană de Grand Slam a confirmat că va participa și la întrecerea de la Bad Homburg din Germania, care se va desfășura în perioada 19-25 iunie, chiar înainte de marea competiție de la Londra.

”Dacă vrei să vezi vedete de top precum Simona Halep, Angelique Kerber sau Bianca Andreescu la turneul de la Bad Homburg, trebuie să acționezi prompt, pentru că au mai rămas doar câteva bilete disponibile.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a câștigat deja cel mai important turneu de tenis pe iarbă, la Wimbledon 2019, iar acum se se va pregăti la Bad Homburg pentru a repeta isprava. Românca l-a angajat în urmă cu câteva săptămâni pe antrenorul Patrick Mouratoglou, cel care a avut grijă de Serena Williams timp de zece ani”, au anunțat pe site-ul oficial organizatorii de la Bad Homburg.

Halep a ratat anul trecut turneul german din cauza unei accidentări

La competiția din Germania vor mai fi prezente alte patru câștigătoare de Grand Slam, nemțoaica Angelique Kerber, bielorusa Victoria Azarenka, americanca Sloane Stephens și canadianca Bianca Andreescu, dar și alte jucătoare importante precum Aryna Sabalenka din Belarus și Belinda Bencic din Elveția.

ADVERTISEMENT

Simona Halep ar fi trebuit să participe la prima ediție a turneului de la Bad Homburg, care s-a ținut anul trecut, dar a fost nevoită să renunțe din cauza accidentării suferite la gambă care a scos-o din circuit pentru o vreme.

În prima săptămână a sezonului de iarbă se joacă la Nottingham, s’Hertogenbosch și Valencia (zgură), dar este puțin probabil ca românca să se înscrie la vreunul dintre ele ținând cont că a ales să participe la alte două turnee pe iarbă înainte de Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Până atunci, eleva lui Patrick Mouratoglou urmează să o întâlnească pe jucătoarea chineză Qinwen Zheng în turul 2 de la Roland Garros. Partida va avea loc joi, 26 mai, în jurul orei 16:00. Meciul româncei va fi al treilea al zilei, pe al treilea teren, imediat după confruntările Leolia Jeanjean – Karolina Pliskova și Francis Tiafoe – David Goffin.

ADVERTISEMENT