Sporturi

Simona Halep și-a stabilit viitorul! ”Nu mă voi retrage, iubesc să joc tenis”

14.08.2018 | 10:08
Simona Halep și-a stabilit viitorul, ea anunțând că nu se va retrage prea curând deoarece iubește să joace tenis

Jucătoarea de tenis Simona Halep și-a stabilit viitorul, ea anunțând că nu se va retrage prea curând. Liderul clasamentului WTA a de clarat într-un interviu acordat site-ului oficial al WTA că iubește să joace tenis și că este extrem de fericită pentru calificarea la Turneul Campioanelor.

“Este extraordinar să mă calific din nou pentru Singapore. În 2014, după ce m-am calificat, fratele meu mi-a spus că dacă participi cinci ani la Singapore apoi te poţi retrage. Acum, fiind în această poziţie, aş spune nu. Nu mă voi retrage, pentru că mă simt foarte bine pe teren şi mă bucur să joc. Iubesc să joc tenis”, a spus sportiva.

Simona Halep și-a stabilit viitorul: ”Prioritatea mea în viaţă este tenisul”

Halep a vorbit şi despre rigurozitatea cu care se pregăteşte şi despre cum îşi recapătă energia după turnee: “Înainte, mă pregăteam cinci zile puternic în sală şi apoi trei zile nu o mai făceam, pentru că eram obosită. Acum încerc să merg în fiecare zi, chiar dacă fac mai puţine. Nu fac ceva special. Când termin un turneu mă odihnesc, când pot merg acasă chiar şi pentru două zile pentru a-mi recăpăta energia şi a-mi încărca bateriile. Simt că viaţa mea este frumoasă. Am oameni pozitivi în jur. Asta mă ajută să rămân sănătoasă şi cu energie pentru a juca la turnee”.

În privința viitorului ei, Simona Halep a menționat că prioritatea sa numărul 1 rămâne tenisul: ”Prioritatea mea în viaţă este tenisul, astfel că fac totul pentru a fi bună pentru acest sport. Cred că acesta este secretul constanţei. Poate şi alte lucruri. Însă munca grea este cea mai importantă”.

Simona Halep și-a stabilit viitorul, ea anunțând că nu se va retrage prea curând deoarece iubește să joace tenis
Simona Halep și-a stabilit viitorul, ea anunțând că nu se va retrage prea curând deoarece iubește să joace tenis

Simona Halep a câştigat turneul de la Montreal după o finală epică împotriva lui Sloane Stephens, scor 7-6 (6), 3-6, 6-4. După aproape trei ore de tenis intens, Simona Halep s-a impus la Rogers Cup 2018. Un nou trofeu pentru ea, al treilea al sezonului, după Shenzhen şi Roland Garros. Este al doilea titlu în Canada, tot la Montreal, după cel din 2016 şi al 18-lea al carierei.

Halep a anunțat că nu vrea să joace la multe turnee într-un sezon

Însă, liderul clasamentului WTA a dezvăluit că a vrut să se retragă de la turneul de la Montreal. Ea a spus că s-a simțit epuizată după meciul de peste trei ore cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova din turul doi: ”Acest trofeu înseamnă mult pentru mine, deoarece după ce am jucat trei ore şi jumătate cu Pavliucenkova am vorbit cu Darren şi i-am spus că nu mai pot. Nu mai pot intra pe teren. Am crezut că mă voi retrage. Mă resimţeam puternic şi a trebuit să mai stau câteva ore acolo, aşa că a fost şi mai rău. Am dormit puţin şi după ce m-am trezit mi-am spus că voi încerca. Şi am văzut pe teren că şi Venus avea ceva probleme. Mi-am spus că acum este momentul şi în ziua următoare eram cu adevărat în regulă pentru a continua”.

Simona Halep a anunțat că nu vrea să joace la prea multe turnee pe parcursul unui sezon: “Atunci când am început colaborarea cu Darren primul lucru pe care i l-am spus a fost că nu vreau să joc la multe turnee, să facem programul când mai scurt posibil. Nu prea îmi place să călătoresc şi nu îmi place să joc la toate turneele. Mă epuizează. Aşa că am ales să joc la mai puţine turnee şi cea mai bună cale este să dau totul la aceste turnee. Nu vreau să joc mai mult. Vreau doar să joc cât trebuie şi să fiu la nivel maxim la turneele lacare particip”.

După finala epuizantă de la Montreal, Simona Halep a ales să plece cu un private jet spre Cincinnati, turneu la care va participa în această săptămână. Românca și-a consolidat locul 1 în clasamentul WTA, pe care-l va ocupa pentru a 41-a săptămână începând de luni și pe care-l va păstra și la sfârșitul turneului de la Cincinnati. Calificată direct în turul 2 la competiția americană, Simona Halep va debuta la Cincinnati împotriva australiencei Ajla Tomljanovic, locul 58 WTA, care a trecut în runda inaugurală, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-3, de Irina Begu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri