Simona Halep

Simona Halep și adversarele în partea cheie a sezonului!

25.04.2018 | 12:00
Simona Halep si adversarele in partea cheie a sezonului
ADVERTISEMENT

Simona Halep va deschide sezonul 2018 de zgură din postura de lider mondial, cu un avantaj important față de locul 2. Iată însă care sunt adversarele cele mai periculoase pe suprafața roșie pentru sportiva noastră!

În cursul zilei de miercuri, liderul mondial, românca Simona Halep, își va începe campania de apărare a semifinalei atinse în sezonul precedent la cel mai mare turneu de zgură indoor din lume, turneul WTA de la Stuttgart, acolo unde nu a reușit vreodată să ajungă în finală.

ADVERTISEMENT

Cu un traseu dificil, așa cum e mai de fiecare dată cazul la Stuttgart, Simona poate folosi acest turneu ca un prim test pentru săptămânile foarte dificile ce o așteaptă. Iată care sunt însă principalele sale adversare pe zgură, prin prisma rezultatelor pe această suprafață și din punct de vedere al formei de moment.

Muguruza, Ostapenko și Svitolina, marile rivale ale lui Halep pe zgură!

2. Caroline Wozniacki: Campioana de la Australian Open 2018 nu a obținut de-a lungul timpului rezultate grozave pe zgură. De două ori sfert finalistă la Roland Garros, daneza nu traversează nici cel mai bun moment de formă. Și-a început campania cu o victorie în primul tur la Istanbul, însă a dezamăgit la Indian Wells și Miami și nu pare a fi una din marile temeri ale Simonei, mai ales în vederea Roland Garros.

ADVERTISEMENT

3. Garbine Muguruza: Câștigătoare a Roland Garros în 2016, iberica a cedat în turul al patrulea în urmă cu un an, după un meci destul de controversat, contra Kristinei Mladenovic. Cu un joc redutabil pe orice suprafață, Muguruza este cap de serie doi la Stuttgart, acolo unde Simona a învins-o în 2015. A obținut, la fel ca Halep, victorii în ambele meciuri jucate în weekend în Fed Cup, pe zgură, la Cartagena, contra Paraguayului. Probabil marea rivală a Simonei!

4. Elina Svitolina: Dublă sfert finalistă la Roland Garros, jucătoarea din Odessa a fost la un pas să o elimine în această fază a competiției, la Paris, pe Simona. Conducând cu set și 5-1, beneficiind și de minge de meci, ucrainianca părea capabilă să repete succesul din finala de la Roma. Foarte solidă din spatele terenului, aceasta a demonstrat în trecut că poate să o învingă pe Halep pe orice suprafață. Favorită 3 la Stutgart își începe de asemenea campania în Germania.

ADVERTISEMENT

5. Jelena Ostapenko: Campioana-șoc din urmă cu un an de la Paris, tânăra letonă este alături de Garbine Muguruza poate cea mai periculoasă jucătoare pe covorul cărămiziu. A jucat foarte bine în Fed Cup, în Rusia, învingându-le pe Makarova și Pavlyuchenkova în weekend și deși sunt greu de anticipat visele cu repetiție, letona este una dintre nucile tari pe zgură.

6. Karolina Pliskova: Fără a avea neapărat un joc de top pe această suprafață și fără a fi una dintre favoritele la câștigarea Roland Garros, cehoaica a ajuns în semifinale cu un an în urmă. A surprins în Fed Cup, câștigând la Kerber și pierzând la Goerges, Karolina a deschis cu o victorie turneul de la Stuttgart, contra lui Kiki Bertens. Nu pare a fi însă o amenințare pe zgură.

ADVERTISEMENT

7. Caroline Garcia: Cu victorie la Maria Sharapova în prima rundă la Stuttgart și crescând pe zgură, precum toți jucătorii din Franța, Garcia are perspective pentru a spera la mai mult în acest an, după sfertul de finală atins cu un an în urmă. Poate fi o pretendentă la orice titlu.

8. Venus Williams: Primul nume mare ce absentează de la Stuttgart sau Istanbul, așa cum se întâmplă cu majoritatea sportivilor din SUA, Venus nu este nici pe departe la fel de eficientă pe zgură, preferând probabil ca la vârsta ei (împlinește 38 de ani) să se păstreze pentru sezonul de hard.

9. Sloane Stephens: Campioana de la US Open din 2017, Sloane pare să fi regăsit senzațiile bune pe același hard american. Ceva mai la sud de New York, la Miami, Sloane a reușit să se impună și să treacă în cont cel de-al doilea mare titlu al carierei. Totuși, e foarte departe de acest nivel pe zgură și nu credem că va avea șanse foarte mari în această perioadă europeană.

10. Petra Kvitova: Probabil jucătoarea ce poate atinge cel mai înalt nivel de joc din întreg circuitul feminin, dar măcinată de atât de multe probleme fizice de-a lungul timpului, Kvitova s-a impus contra lui Kerber și Goerges în Fed Cup. Întotdeauna poate constitui o amenințare pentru oricine, dar de-a lungul timpului a reușit o singură semifinală la Roland Garros, în 2012.

Rivalele tradiționale: Serena Williams are destul de multe incertitudini în momentul de față, iar în Sunshine Double a demonstrat că mai are foarte mult de recuperat pentru a reveni la o formă ce să îi permită să spere la un Grand Slam. Nici Victoria Azarenka nu se descurcă mult mai bine deocamdată, problemele custodiei micuțului Leo fiind principala prioritate a bielorusei. Despre Maria Sharapova nu mai putem spune prea multe, momentan fiind o umbră a cvintuplei câștigătoare de Grand Slam. A bifat o nouă înfrângere în primul tur, la Stuttgart, și va coborî în afara top 50 WTA.

ADVERTISEMENT