Sport

Simona Halep și alte șase românce, pe tabloul principal de la Wimbledon. Avantajul de care au beneficiat Bara și Buzărnescu

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat lista jucătoarelor de pe tabloul principal și România va avea șapte reprezentante, în frunte cu Simona Halep.
09.06.2022 | 12:24
Simona Halep si alte sase romance pe tabloul principal de la Wimbledon Avantajul de care au beneficiat Bara si Buzarnescu
Simona Halep va întâlni o sportivă venită din calificări, în runda inaugurală a turneului de la Birmingham. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ajunsă pe locul 20 în clasamentul WTA, campioana din 2019 de pe iarba londoneză, a început deja pregătirea pentru al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Simona Halep conduce contingentul româncelor de pe tabloul principal de la Wimbledon

Simona Halep va fi cap de serie numărul 17 la Wimbledon și se va afla în fruntea jucătoarelor din țara noastră care au prins un loc pe tabloul principal. Pe lista organizatorilor se mai află șase sportive din România.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Halep, pe tabloul principal vor mai fi Sorana Cîrstea (locul 34 WTA), Gabriela Ruse (locul 53), Irina Begu (locul 44), Ana Bogdan (locul 108), Irina Bara (locul 115) și Mihaela Buzărnescu (locul 126).

Din păcate, Jacqueline Cristian (locul 71 WTA) nu va putea fi prezentă la Londra, din cauza accidentării suferite la Doha. Sportiva noastră a reluat recuperarea, dar încă nu este aptă pentru competiții. Ea speră să poată participa la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT

Wimbledon fără sportivi din Rusia și Belarus

Dintre cele șapte românce prezente la Wimbledon, cele mai norocoase sunt Irina Bara și Mihaela Buzărnescu. Ele au scăpat de chinul de a juca în calificări, după ce organizatorii au decis să excludă sportivii din Rusia și Belarus, ca urmare a războiului din Ucraina.

Între absențele de marcă de pe tabloul feminin cauzate de această hotărâre a britanicilor se află Aryna Sabalenka, Victoria Azarenka, Aliaksandra Sasnovich, Daria Kasatkina, Veronika Kudermetova şi Liudmila Samsonova.

ADVERTISEMENT

O altă mare absenţă de la Wimbledon este cea a canadiencei Leylah Fernandez (locul 15 WTA), care este accidentată. În schimb, nu vor lipsi jucătoarele aflate în topul ierarhiei mondiale, precum Iga Swiatek, Anett Kontaveit, Paula Badosa, Ons Jabeur, Maria Sakkari, Karolina Pliskova, Jessica Pegula, Danielle Collins sau Garbine Muguruza.

Programul Simonei Halep până la Wimbledon

Până la participarea la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, românca va mai juca săptămâna viitoare la WTA Brimingham și în perioada 27 iunie – 10 iulie, la Bad Homburg, ambele din categoria 250 WTA.

ADVERTISEMENT

Ea va fi prezentă la sfârșitul acestei săptămâni la Cluj-Napoca unde va participa la ediția 2022 a Sports Festival. Sportiva va juca alături de Horia Tecău și invitații lor într-un demonstrativ ce se vrea a fi meciul de retragere al dublului câștigător de Grand Slam la dublu și vicecampion olimpic.

ADVERTISEMENT