Sporturi

Simona Halep și alte trei românce, la turneele WTA din Australia. Competiție nouă la Brisbane

07.01.2021 | 12:07
Simona Halep si alte trei romance la turneele WTA din Australia Competitie noua la Brisbane
ADVERTISEMENT

Simona Halep a primit confirmarea din partea WTA că se poate înscrie la cele două turnee care se vor disputa înaintea Australian Open, în luna februarie.

Pe lângă numărul 2 WTA, vor mai putea lua parte la competiții Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Irina Begu. Cele două competiții vor avea rolul de a pregăti turneul de Grand Slam de la antipozi.

ADVERTISEMENT

Tot în februarie, după Australia Open, se va disputa un nou turneu WTA 500, la Brisbane. Acesta va începe în data de 22 februarie.

Simona Halep și alte trei românce, la turneele WTA din Australia. Pregătesc Open-ul cu două competiții minore

Clasată pe locul 2 în ierarhia WTA, Simona Halep se pregătește din greu pentru un nou succes într-o competiție de Grand Slam. Românca are ocazia să își treacă în palmares, în premieră, trofeul de la Australian Open. Prestigiosul turneu de la antipozi se va desfășura în perioada 8 – 21 februarie.

ADVERTISEMENT

Pentru a le permite jucătoarelor să se adapteze la condițiile din Australia, WTA va organiza alte două turnee specifice fostei categorii Premium. Cele două competiții WTA 500 vor începe în data de 1 februarie și se vor numi „Gippsland Trophy” și „Yarra Valley Classic”, anunță Tenisite. Sursa c itată explică modul în care sportivele vor fi împărțite la cele două turnee.

Pe lângă Simona Halep, vor mai lua parte la competiții și româncele Patricia Țig (nr. 56), Sorana Cîrstea (nr. 71) și Irina Begu (nr. 79). Pentru cele două turnee, s-a întocmit o listă centralizată cu jucătoarele. Cele mai bune 32 de sportive vor fi împărțite pe cele două tablouri, care vor fi completate cu restul participantelor. Simona Halep va fi, cu certitudine, cap de serie.

ADVERTISEMENT

Turneu nou la Brisbane, imediat după Australian Open

Numele celor două competiții care se vor disputa înainte de Australian Open au fost alese de organizatori în mod simbolic. Gippsland și Yarra Valley sunt regiuni din statul australian Victoria, grav afectat de incendiile de vegetație în 2020. Oficialii australieni vor să promoveze aceste zone pentru a contribui la regenerarea lor din toate punctele de vedere.

După turneul de la Australian Open, care se va încheia pe 21 februarie, va avea loc un nou turneu WTA 500, la Brisbane. Acesta va începe chiar pe 22 februarie. Practic, întreaga lună februarie va fi dedicată competițiilor desfășurate pe pământ australian. Mai mult decât atât, în a doua jumătate a Australian Open va avea loc o altă competiție. Este vorba despre un turneu WTA 250, disputat la Melbourne, la care vor putea lua parte jucătoarele eliminate în primul tur în cadrul turneului de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Simona Halep se pregătește pentru turneul de Grand Slam de la antipozi. Ea mai are la dispoziție o lună până să intre în scenă, dar va participa și la unul dintre turneele disputate înaintea competiției majore din Australia. Sportiva româncă se antrenează din greu și a surprins plăcut la antrenamentul transmis live pe Facebook în urmă cu câteva zile. Halep a reușit să facă 31 de flotări consecutive, impresionând internauții.

ADVERTISEMENT