Simona Halep

Simona Halep şi Raluca Olaru, echipa de dublu feminin la JO de la Tokyo! Joacă împreună duminică dimineaţă şi la Wuhan

21.09.2019 | 17:27
Simona Halep si Raluca Olaru echipa de dublu feminin la JO de la Tokyo Joaca impreuna duminica dimineata si la Wuhan

Simona Halep va reveni în circuitul WTA odată cu puternicul turneu de categorie Premier 5 de la Wuhan. În China, campioana de la Wimbledon 2019 va fi implicată în ambele probe, urmând să evolueze atât la simplu, cât și la dublu. În această a doua probă, Simona va face pereche cu Raluca Olaru, alături de care ar putea să reprezinte România la JO de la Tokyo în 2020.

Simona Halep şi Raluca Olaru, echipa de dublu feminin la JO de la Tokyo! Joacă împreună şi la Wuhan

Simona Halep și Raluca Olaru continuă pregătirile pentru Jocurile Olimpice odată cu turneul de la Wuhan. După ce au făcut pereche în acest sezon pe iarba de la Eastbourne, Halep și Olaru vor face acum echipă românească pe hardul de la Wuhan. Suprafața turneului chinez este una similară cu cea pe care cele două jucătoare o vor întâlni în 2020 la Olimpiada de la Tokyo.

Dublul Simona Halep/Raluca Olaru își va începe aventura de la Wuhan încă de duminică dimineaţă, de la ora 07:00. În primul tur, reprezentantele României vor da piept cu perechea chineză Qianhui Tang/Xinyu Wang, posesoare a unui wild card la acest turneu. Meciul va începe în jurul orei 07:00.

Simona Halep şi Raluca Olaru, echipa de dublu feminin la JO de la Tokyo! Joacă împreună şi la Wuhan
Simona Halep şi Raluca Olaru, echipa de dublu feminin la JO de la Tokyo! Joacă împreună şi la Wuhan. Sursa foto: hepta.ro

Perechea Simona Halep/Raluca Olaru, o speranță a României la o medalie olimpică

Semifinala obținută de Halep și Olaru la turneul de la Eastbourne, precum și relația foarte bună pe teren între cele două colege din naționala de Fed Cup, ne trimit cu gândul la o posibilă medalie în proba de dublu feminin de la JO de la Tokyo. La finalul lunii august, Simona Halep declara, în exclusivitate pentru corespondentul FANATIK aflat la New York, că va evolua în trei probe la Olimpiadă: simplu, dublu și dublu mixt.

  • Simona Halep/Horia Tecău va fi perechea României în proba de dublu-mixt la Tokyo

“Rămân pentru a juca dublu mixt alături de Horia. Vedem ce se întâmplă, nu este ușor. Nu am mai jucat din 2015, tot aici. Ne pregătim pentru Jocurile Olimpice. Este hotărât deja, voi juca mixt cu Horia. Voi juca și dublu, nu știu încă alături de cine, dar și la simplu. Voi juca toate trei pentru că îmi doresc foarte mult o medalie. Nu contează ce culoare, dar visul meu este să fie de aur”, a declarat atunci Simona Halep.

Raluca Olaru spera încă de la Wimbledon să facă pereche cu Simona la JO din 2020

Raluca Olaru, locul 36 WTA în proba de dublu, declara încă din luna iulie, când evolua la Wimbledon, că ar fi încântată să facă pereche cu Simona la Jocurile Olimpice de anul viitor. Într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, la întrebarea “Cu Simona la dublu? Te gândești la varianta asta?”, Raluca a spus: “Da, cu Simona. A fost foarte bine că joc cu ea la Eastbourne. Adversarele sunt speriate de ea, iar pentru mine este uşor pentru că pot să-mi pun în valoare jocul la fileu. Este fun să joc alături de ea. Nu am vorbit cu Simo încă de Tokyo. A fost prematur să vorbesc despre asta cu ea sau cu celelalte fete. Cert este că participarea la Jocurile Olimpice este un obiectiv major pentru mine”.

  • 7 meciuri de dublu au jucat Simona Halep și Raluca Olaru în perioada 2014-2019: 3 victorii și 4 eșecuri
Tags: