AMR doar 1! Cine stă în faţa titlului Simonei de la Melbourne!

Simona Halep a reuşit să se califice în premieră în finală la Australian Open după victoria extraordinară obţinută în faţa nemţoaicei Angelique Kerber, scor 6-3 4-6, 9-7, reuşind cea mai bună performanţă de la Melbourne. Ce urmează!
25.01.2018 | 10:02
AMR doar 1 Cine sta in fata titlului Simonei de la Melbourne

UPDATE, ora 10:00 / Liderul clasamentului WTA este prima jucătoare din România care ajunge în finala Australian Open. Ea o va întâlni în ultimul act pe Caroline Wozniacki, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2. Daneza, la fel ca şi Halep, are două finale de Grand Slam pierdute în carieră, ambele la US Open. În schimb, Wozniacki s-a impus în 2017 la Turneul Campioanelor. Halep (26 de ani) este condusă cu 4-2 în meciurile directe cu daneza de 27 de ani. Constănţeanca a câştigat două semifinale cu Wozniacki, la New Haven în 2013 şi la Dubai în 2015. Daneza s-a impus în turul doi la Dubai în 2012, semifinală la Stuttgart în 2015, sfert de finală la Eastbourne şi grupe la Turneul Campioanelor în 2017.


UPDATE, ora 08:30 / După meciul perfect reuşit în faţa Pliskovei, Halep va da piept în semifinale cu fostul lider mondial, Angelique Kerber. Jucătoarea germană, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21, a trecut cu scorul de 6-1, 6-2, de americanca Madison Keys. În cealaltă semifinală se vor întâlni Caroline Wozniacki (Danemarca), locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, şi belgianca Elise Mertens, locul 37 WTA.


Optimea de finală disputată de Simona Halep contra lui Naomi Osaka a stat sub semnul întrebării din multe puncte de vedere pentru liderul mondial din circuitul feminin. Cu dificultăţi mari din punct de vedere al nivelului jocului în maratonul jucat contra lui Lauren Davis, capitolul fizic era deja avariat de accidentarea de la gleznă din prima rundă. Acestor dubii li se adăuga şi presupusa stare de oboseală alături de dificultatea recuperării după un meci de aproape 4 ore, câştigat dramatic.

Totuşi, realitatea din teren a contrazis total calculele hârtiei, Simona fiind hotărâtă, echilibrată şi convinsă că poate să răspundă ca un veritabil lider mondial. După un start de meci ce a stat sub semnul echilibrului, Simona a reuşit să rupă ritmul după game-ul 6, atunci când a egalat la 3, salvând şansele de break multiple ale niponei. De acolo totul a decurs conform planului pentru jucătoarea noastră, aceasta mai cedând doar 2 game-uri până la finalul partidei.

Simona Halep şi marile favorite în sferturi!

Începe să se contureze visul Simonei, acelea de a merge până la capăt la Melbourne. Cine sunt însă adevăratele rivale pentru câştigarea trofeului? 

Karolina Pliskova, adversara Simonei din sferturile de finală a ajuns în optimi fără set cedat, lucru care s-a întâmplat la meciul proaspăt încheiat cu Strycova. Stilul ei de joc foarte agresiv nu dă foarte multe şanse adversarelor să dicteze ritmul, aceasta beneficiind de probabil cel mai bun serviciu din circuitul feminin. Totuşi, Halep este avantajată de stilul acesta de joc, putând să profite de multitudinea de erori neforţate din jocul cehoaicei. La capitolul meciuri directe, Simona conduce 5-1, singura victorie a Pliskovei venind la Cluj, în Fed Cup.

Caroline Wozniacki, numărul 2 mondial, a supravieţuit unui test foarte dificil în runda a doua, contra croatei Jana Fett. Fett a avut avantaj de 5-1 în setul decisiv şi 2 şanse de meci, însă daneza a fost foarte inspirată şi încrezătoare în momentele dificile din decisiv, reuşind să se impună, scor 7-5.

Avantajul din meciurile directe cu Halep este de partea lui Wozniacki, aceasta având 4-2, cu 3 victorii în ultimele 3 meciuri. Ultimul succes direct a fost extrem de clar, Simona luând doar 2 game-uri la Turneul Campioanelor din 2017, iar o potenţială finală cu daneza nu ar aduce perspective prea favorabile pentru jucătoarea noastră. 

Elina Svitolina, favorita multor specialişti înaintea acestei ediţii a Australian Open, a reuşit să păstreze forma foarte bună arătată la Brisbane, acolo unde s-a impus în prima săptămână a sezonului. Cu un singur set cedat, contra Katerinei Siniakova în turul secund, ucrainianca pare să se simtă din ce în ce mai bine la Melbourne şi arată că poate face pasul spre titlul de Grand Slam cu numărul unu din carieră.

Meciurile directe disputate de Simona cu Elina Svitolina dau câştig de cauză ucrainiencei, aceasta impunându-se în 3 dintre cele 5 meciuri directe, ultima fiind de asemenea la Turneul Campioanelor de la Singapore din 2017. Nu pare a fi un adversar accesibil, Svitolina venind la Melbourne pe un val important de încredere şi având avantaj comparativ în match-up-ul cu Halep.

Angelique Kerber, fostul lider mondial ce a avut parte de un sezon groaznic în 2017 pare să revină la forma din 2016 şi are un parcurs impecabil atât din punct de vedere al rezultatelor cât şi al jocului. Tenisul ei arată din nou foarte exact, suprafaţa de la Melbourne avantajând-o şi permiţându-i reliefeze toate nuanţele de care este capabilă.

În cele 8 meciuri directe, Angie şi Simona şi-au împărţit victoriile, pe hard Simona având 4-2. Aceasta se conturează ca fiind semifinala de 5 stele din jumătatea superioară a tabloului de simplu feminin.

Programul sferturilor de finală