Sport

Adversar schimbat pentru Simona Halep în primul tur al turneului de la Cincinnati. E ultima competiție înainte de US Open

Simona Halep și Sorana Cîrstea vor evolua, începând de săptămâna viitoare, la WTA Cincinnati, ultimul turneu înainte de US Open. Cele două și-au aflat adversarele din primul tur.
15.08.2022 | 22:44
Adversar schimbat pentru Simona Halep in primul tur al turneului de la Cincinnati E ultima competitie inainte de US Open
Simona Halep și Sorana Cîrstea vor reprezenta România la WTA Cincinnati. Cele două își cunosc deja adversarele din primul tur. Sursa foto: Eurosport
ADVERTISEMENT
15-08-2022
19:45

Halep o va întâlni pe Anastasia Potapova

Simona Halep ar fi trebuit să o întâlnească pe Karolina Muchova în primul tur al turneului de la Cincinnati, însă jucătoarea din Cehia s-a retras din cauza unei accidentări.

Muchova a acuzat dureri la încheietura mâinii drepte și a declarat forfait, ea fiind înlocuită pe tabloul principal de rusoaica Anastasia Potapova, locul 54 WTA.

Halep și Potapova s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA, de fiecare dată impunându-se românca. Ambele dueluri au avut loc anul trecut: 6-4, 6-4, în turul 2 la Melbourne Gippsland Trophy și 6-4, 6-1, în primul tur la Moscova.

WTA Cincinnati este ultimul turneu înainte de US Open, ultimul Grand Slam al anului, iar România va fi reprezentată de Simona Halep și Sorana Cîrstea. Organizatorii au anunțat duelurile din runda inaugurală.

Posibil duel Simona Halep – Iga Swiatek, la Cincinnati

Conform tragerii la sorți a meciurilor de la WTA Cincinnati, Simona Halep s-ar putea duela cu lidera clasamentului mondial Iga Swiatek. Cele două nu se vor întâlni mai repede de semifinale.

ADVERTISEMENT

În primul tur, racheta numărul 1 a României o va înfrunta pe  Karolona Muchova, din Cehia, numărul 126 în lume. În cazul unui triumf în runda inaugurală, Simona va întâlni în turul 2 învingătoarea dintre Barbora Krejcikova și Veronika Kudermetova.

Respectând clasamentul mondial și coeficienții de bookmakerilor, în al treilea tur jucătoarea din țara noastră ar putea da peste Paula Badosa sau Ons Jabeur.

ADVERTISEMENT

Dacă parcursul Simonei va fi cel puțin la fel de spectaculos precum la WRA Toronto, în semifinala de la Cincinnati ar putea avea un duel de gală împotriva liderului mondial, Iga Swiatek.

Cealaltă reprezentantă a României la Cincinnati, Sorana Cîrstea, va avea un traseu și mai dificil. Încă din primul tur românca va întâlni o jucătoare din Top 15 mondial, Belinda Bencic (12 WTA).

ADVERTISEMENT

Învingătoarea dintre Jill Teichmann și Petra Kvitova va fi adversara Soranei, dacă românca va trece de Bencic. Interesant este că Simona și Sorana ar putea fi adversare în sferturile competiției de la Cincinnati, dacă vor accede în această fază.

Emma Răducanu o înfruntă pe legendara Serena Williams în primul tur la Cincinnati

Jucătoarea britanică cu origini românești, Emma Răducanu va avea parte de un duel tare, cu legendara Serena Williams, sportivă care dispută în această perioadă ultimele meciuri ale carierei.

ADVERTISEMENT

Serena Williams a anunțat că se va retrage din tenis odată cu ultimul meci pe care îl va juca la US Open. Emma Răducanu, în vârstă de 19 ani, este favorită în fața marii jucătoare americane ajunsă la 40 de ani.

Niciodată în carieră cele două sportive nu s-au aflat față în față într-un meci din circuitul mondial. Răducanu are în palmares un singur trofeu major, tocmai cel de la US Open, de anul trecut, în vreme ce Williams a câștigat nu mai puțin de 23 de turnee de Mare Șlem.

ADVERTISEMENT