Sport

Simona Halep – Alize Cornet, în turul 1 la WTA Roma. S-a stabilit ora de start a partidei

Simona Halep și Sorana Cîrstea vor avea dueluri extrem de dificile în primul tur al turneului de la Roma, care va începe săptămâna viitoare, ultimul înainte de Roland Garros.
08.05.2022 | 20:55
Simona Halep  Alize Cornet in turul 1 la WTA Roma Sa stabilit ora de start a partidei
Simona Halep și Sorana Cîrstea întâlnesc adversare de top în runda inaugurală a turneului WTA de la Roma. Sursa foto: Hindus Time
ADVERTISEMENT
08-05-2022
17:56

Halep - Cornet se joacă în jurul orei 14:00

Organizatorii turneului WTA Roma au stabilit ca meciul Simona Halep – Alize Cornet, din primul tur, să se joace luni, 9 mai.

Partida a fost pusă a doua pe arena Pietrangeli și va începe, în jurul orei 14:00, imediat după ce se va încheia întâlnirea dintre Viktorija Golubic și Victoria Azarenka.

Meciul dintre Sorana Cîrstea și Ons Jabeur va avea loc marți, 10 mai.

Singurele jucătoare din România, deocamdată, de pe tabloul principal al turneului de 1000 de puncte WTA Roma, Simona Halep și Sorana Cîrstea vor înfrunta adversare dificile în runda inaugurală.

Simona Halep, favorită în duelul cu Alize Cornet

Organizatorii turneului WTA de la Roma au efectuat azi tragerea la sorți a meciurilor din turul întâi. Astfel, racheta numărul 1 a Românie, Simona Halep, locul 21 mondial, o va înfrunta pe Alize Cornet (34 WTA).

ADVERTISEMENT

Datorită poziționării mai une din clasamentul mondial, Halep pornește favorită, însă sportiva din țara noastră s-a confruntat în ultima perioadă cu numeroase probleme fizice.

Nici istoricul duelurilor directe nu este favorabil Simonei, care a pierdut patru din cele cinci întâlniri directe. Cele două sportive s-au mai întâlnit anul acest o dată, în optimile de finală la Australian Open.

ADVERTISEMENT

S-a impus franțuzoaica, în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-4. Imediat după acel meci, Simona Halep a decis să-și concedieze antrenorii. Românca are un titlu la Roma, cucerit în 2020 și două finale, în 2017 și 2018.

Dacă o va învinge pe Alize Cornet, fostul lider mondial Simona Halep o va întâlni în turul al doilea pe Danielle Collins. Americanca de 28 de ani ocupă locul 8 în ierarhia WTA.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea misiune grea cu Ons Jabeur

Cealaltă jucătoare din România de pe tabloul principal, Sorana Cîrstea, va avea o misiune și mai grea în runda inaugurală, în care își va încrucișa racheta cu Ons Jabeur.

Sori, numărul 27 WTA, a mai întâlnit-o pe sportiva din Tunisia de două ori în carieră, e adevărat în urmă cu mulți ani. De fiecare dată Cîrstea s-a impus.

ADVERTISEMENT

Prima oară s-a întâmplat în 2013 când românca a învins-o pe actualul număr 10 mondial cu 2-6, 6-3, 6-0, în turneul de la Doha. Un an mai târziu obținea un succes mult mai concludent, 6-3, 6-3, la Baku.

Câștigătoarea duelului Cîrstea – Jabeur va întâlni în turul al doilea învingătoarea dintre Camila Giorgi din Italia și australianca Ajla Tomljanovic.

Cea de a treia româncă prezentă la Roma, Gabriela Ruse, joacă în calificări contra reprezentantei Bosniei și Herțegovinei, Dea Herdzelas.

2,5 milioane de dolari este fondul total de premiere al turneului de la Roma

ADVERTISEMENT