Sport

Simona Halep și Sorana Cîrstea, start în sezonul de hard. La ce turnee vor participa cele două jucătoare

Simona Halep (30 de ani, locul 16 WTA) și Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 34 WTA) vor participa pe tabloul principal la turneul de la Toronto (Canada).
17.07.2022 | 13:36
Simona Halep si Sorana Cirstea start in sezonul de hard La ce turnee vor participa cele doua jucatoare
Simona Halep și Sorana Cîrstea dau start sezonului de hard care are ca punct culminant turneul de Grand Slam de la US Open. Sursă foto: Eurosport
ADVERTISEMENT

Simona Halep și Sorana Cîrstea se află în vacanță după ce sezonul de iarbă s-a încheiat, iar cele două jucătoare din România și-au anunțat prezența la al doilea turneu de pe continentul american.

Simona Halep și Sorana Cîrstea și-au anunțat prezența la turneul de la Toronto

Simona Halep (locul 16 WTA) și Sorana Cîrstea (locul 34 WTA) sunt singurele jucătoare din România care au fost invitate direct pe tabloul principal la turneul de la Toronto (Canada).

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, Simona Halep se află pe lista capilor de serie și este favorită numărul 16 la câștigarea turneului de hard.

Cele mai importante 30 de jucătoare ale lumii nu vor lipsi nici ele de la Rogers Cup. Serena Williams (40 de ani) și Sofia Kenin (23 de ani, locul 426 WTA) au primit de asemenea un loc pe tabloul principal deși în clasamentul mondial stau foarte prost.

ADVERTISEMENT

Simona Halep revine la Toronto după trei ani. A jucat o finală în 2015

Simona Halep a jucat ultima oară la Toronto în 2019, iar turneul canadian se reia după trei ani din cauza pandemiei de COVID-19.

Halep a reușit cea mai bună evoluție la Rogers Cup în 2015, când a jucat finala. La ultima participare a fost eliminată în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, Simona Halep a reușit să câștige Rogers Cup în 2016 și 2018, când competiția a fost găzduită de Montreal.

Sorana Cîrstea a jucat și ea o finală la Toronto, în 2013 și revine la turneul canadian după cinci ani. În 2017 a fost eliminată încă din primul tur. Turneul WTA de la Toronto pune în joc premii în valoare de 2,69 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Simona Halep începe „turneul” american la Washington

Simona Halep începe seria turneelor de pe continentul nord-american la Washington, în perioada 30 iulie – 7 august.

Conform caselor de pariuri, Simona Halep este cotată cu șansa a treia pentru a câștiga ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open (29 august – 11 septembrie).

ADVERTISEMENT