Simona Halep

Pe ce loc va fi Simona Halep în clasamentul WTA după ce a abandonat la Rogers Cup! Cum ajunge lider mondial la finalul anului

10.08.2019 | 04:55
Pe ce loc va fi Simona Halep in clasamentul WTA dupa ce a abandonat la Rogers Cup Cum ajunge lider mondial la finalul anului

Vești foarte bune pentru Simona Halep chiar înainte de meciul cu Marie Bouzkova. Chiar dacă va pierde partida cu jucătoarea din Cehia (later edit: lucru ce s-a şi întâmplat, românca abandonând din cauza problemelor medicale, după 4-6 în setul 1 – vezi detalii), campioana de la Wimbledon va rămâne tot pe locul 4 WTA pentru că Elina Svitolina a pierdut meciul cu Sofia Kenin, dar și pentru că Kiki Bertens a fost învinsă de Bianca Andreescu. Astfel că românca este sigură locul 4 WTA, având în acest moment 5223 de puncte WTA şi nu mai poate fi depăşită de vreo altă jucătoare.

Simona Halep rămâne pe locul 4 WTA după Rogers Cup

Simona a arătat o formă deosebită în meciul din optimi cu Svetlana Kuznetsova, pe care a învins-o categoric, scor 6-2, 6-1, şi va juca în sferturi în faţa tinerei Marie Bouzkova. Dar după ce Elina Svitolina a pierdut partida din sferturi cu Sofia Kenin, Halep este sigură că nu mai poate pierde locul 4 din clasamentul LIVE, unul pe care l-ar fi cedat în cazul unei înfrângeri în această noapte, coroborată cu un succes al ucrainencei la competiţia nord-americană.

Totuşi, Simona Halep nu poate urca pe podiumul WTA după Rogers Cup Toronto, indiferent dacă va reuşi să câştige turneul. Dar fostul lider mondial are şanse mari să urce în clasament după US Open, acolo unde a pierdut încă din primul tur, iar Osaka, Barty sau Pliskova au avut rezultate superioare.

Simona Halep
Simona Halep, sigură de locul în clasament! Schimbări de ultimă oră: ce se întâmplă şi dacă pierde cu Marie Bouzkova la Toronto şi cum ajunge lider WTA la finalul lui 2019

Cum ajunge Halep pe locul 1 WTA la finalul lui 2019

Pentru a putea spera la locul 1 mondial, Simona Halep ar trebui să aibă un rezultat pozitiv la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, dar și la Turneul Campioanelor, acolo unde nu a participat anul trecut din cauza unei accidentări. În afară de turneul de la Cincinnati, unde are de ajuns în finala din 2018, Simona nu mai are puncte de apărat pierzând încă din prima rundă meciurile de anul trecut de la US Open, Beijing și Wuhan.

În urma victoriei împotriva Svetlanei Kuznetsova, cu scorul de 6-2, 6-1, Simona Halep va da peste jucătoarea din Cehia, Marie Bouzkova, consemnând astfel o premieră, aceasta fiind prima întâlnire dintre cele două.

  • 5223 de puncte WTA are în acest moment Simona Halep
  • 4 este locul din clasamentul WTA pe care îl ocupă românca