Sporturi

Simona Halep și-a îndeplinit visul! CAMPIOANĂ la Roland Garros!

09.06.2018 | 18:24

Update, ora 18:19 / Simona Halep se impune la Paris, cu Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1, și obține primul titlu de Grand Slam al carierei. La 40 de ani după ce Virginia Ruzici se impunea la Roland Garros. Imediat după victorie s-a dus la tribună și s-a îmbrățișat cu Darren Cahill și cu familia.

Simona Halep – Sloane Stephens LIVE STREAM finala Roland Garros 2018. Simona Halep s-a calificat în finala Roland Garros, după ce a trecut de Garbine Muguruza. Este pentru a patra oară în ultimul act al unui turneu de Grand Slam şi pentru a treia oară când acest lucru se întâmplă la Paris. De partea cealaltă, Stephens s-a impus la US Open 2018, la singura finală de Grand Slam disputată. Urmează duelul de sâmbătă, ora 16:00.

6-1. Game, set și meci! Primul titlu de Grand Slam pentru Simona Halep! Este campioană la Roland Garros.

5-1. Stephens își face serviciul și rămâne în meci.

5-0. Simona îşi face serviciul şi se apropie de titlu.

4-0. Simona face un nou break după un punct absolut incredibil. Românca s-a apărat absolut ireal în acest game.

3-0. Mingea lui Stephens se opreşte în banda fileului, Simona îşi măreşte avantajul. Cahill, pe limba Simonei: “Haide!”

2-0. Simona face break. Al patrulea game consecutiv pentru ea.

1-0. Simona îşi face serviciul în startul decisivului.


6-4. Simona face break şi închide setul doi. Avem decisiv. Ambele jucătoare merg la vestiare.

5-4. Simona îşi face serviciul şi preia din nou iniţiativa în setul doi.

4-4. Stephens îşi face serviciul şi egalează.

4-3. Break la zero făcut de Stephens, care opreşte seria Simonei.

4-2. Simona face un nou break şi domină clar această perioadă a meciului.

3-2. Simona face un nou game la zero. Cahill se ridică şi o încurajează pe româncă.

2-2. Românca face primul ei game în meci. La zero! Cahill îi strigă să dea drumul la braţe.

1-2. Simona îşi face serviciul şi reduce din handicap.

0-2. Stephens revine de la 0-30 şi îşi face din nou serviciul.

0-1. Stephens face un nou break.


3-6. Stephens închide primul set după ce salvează o minge de break.

3-5. Simona servește bine și rămâne în set.

2-5. Stephens își face serviciul chiar dacă Simona a avut 30-15.

2-4. Simona își face serviciul. 

1-4. Stephens își face din nou serviciul și se distanțează în primul set.

1-3. Stephens fructifică prima minge de break.

1-2. Din nou game la serviciu fără probleme pentru Stephens.

1-1. Simona își face și ea serviciul.

0-1 Stephens îşi face serviciul destul de lejer

START ÎN FINALA DE LA ROLAND GARROS! Serveşte Stephens


Simona Halep – Sloane Stephens LIVE STREAM finala Roland Garros 2018. UPDATE, ora 15:58. Ion Ţiriac are cu adevărat o lojă VIP. Nadia Comăneci, Gică Hagi şi Gică Popescu sunt doar câteva nume prezente la meci. 

Simona Halep – Sloane Stephens LIVE STREAM finala Roland Garros 2018. UPDATE, ora 15:39. Tribunele de pe Philippe Chatrier încep să se umple. Steagurile României sunt prezente pe arenă

 

Simona Halep – Sloane Stephens LIVE STREAM finala Roland Garros 2018. UPDATE, ora 14:54. Fanii Simonei Halep au ajuns deja la arena Philippe Chatrier, unde se va disputa finala Roland Garros.


Simona Halep – Sloane Stephens LIVE STREAM finala Roland Garros 2018. UPDATE, ora 14:22. Simona Halep este în aceste momente pe arena Philippe Chatrier, acolo unde efectuează încălzirea înainte de marea finală. Ne desparte o oră şi jumătate până la finala cu Sloane Stephens. 

Simona Halep takes court one more time before the women’s final.

Gepostet von ROLAND-GARROS am Samstag, 9. Juni 2018

Simona Halep – Sloane Stephens LIVE STREAM finala Roland Garros 2018. UPDATE, ora 13:34. Titlurile din presa franceză înainte de finală:


Simona Halep – Sloane Stephens LIVE STREAM finala Roland Garros 2018. UPDATE, ora 12:50. Darren Cahill a avut numai cuvinte de laudă pentru Simona Halep înainte de finala de la Roland Garros:  “Îmi este greu să explic, ca să fiu sincer. Am petrecut destul de mult timp în Bucureşti, dar şi în Constanţa, oraşul ei natal, iar personalitatea enormă care este Simona în România e greu de explicat”


Simona Halep – Sloane Stephens LIVE STREAM finala Roland Garros 2018. UPDATE, ora 12:50. Arbitrul finalei este James Keothavong. Nu este o veste tocmai bună ţinând cont de antecedentele surorii sale cu susţinătorul declarat al sportivei noastre, Ilie Năstase. Englezii l-au inclus pe Năstase în toate topurile negative ale anului 2017 şi par să nu dea uitării episodul de la Mamaia. 


Simona Halep – Sloane Stephens LIVE STREAM finala Roland Garros 2018. UPDATE, ora 10:38. Performanţă uluitoare pentru Simona Halep. În ultimii 10 ani, doar Serena Williams, Maria Şarapova şi Simona Halep au reuşit să joace trei finale de Grand Slam la Paris. 


Simona Halep – Sloane Stephens LIVE STREAM finala Roland Garros 2018. Simona Halep s-a calificat în finala Roland Garros, după ce a trecut de Garbine Muguruza. Este pentru a patra oară în ultimul act al unui turneu de Grand Slam şi pentru a treia oară când acest lucru se întâmplă la Paris. De partea cealaltă, Stephens s-a impus la US Open 2018, la singura finală de Grand Slam disputată. Urmează duelul de sâmbătă, ora 16:00.

La confruntările directe, Simona o conduce categoric pe Stephens, scor 5-2. Românca a câștigat ultimele patru partide, ba chiar fără să piardă set în fața americancei. Ultimul duel a fost la Cincinnati, în 2017, când Simona a cedat doar trei game-uri, scor 6-2, 6-1. Tot anul trecut, la Washington, a fost un 7-6 (3), 6-0. Stephens abia revenise după o accidentare, dar avea să câștige US Open doar câteva săptămâni mai târziu.

Simona Halep – Sloane Stephens LIVE STREAM finala Roland Garros 2018. Toate meciurile directe, în minimum de seturi

Au fost două confruntări pe zgură, ambele câștigate de Simona în minimum de seturi. Primul duel a fost la Barcelona, în 2012, scor 6-4, 6-4. Al doilea meci direct pe zgură a avut loc chiar la Paris, în 2014, atunci când Simona avea să ajungă în prima ei finală de la Roland Garros. În faza optimilor, Simona s-a impus clar, scor 6-4, 6-3. În fine, Simona s-a mai impus și la Miami, în 2015, în sferturi, scor 6-1, 7-5.

Simona Halep – Sloane Stephens LIVE STREAM finala Roland Garros 2018. Pentru titlul de la Paris.

De altfel, toate cele șapte meciuri dintre cele două s-au încheiat în minimum de seturi. Ambele victorii ale americancei au venit în startul lui 2013, la Hobart, scor 6-4, 6-0, și la Australian Open, 6-1, 6-1. Mai trebuie spus că datorită rezultatelor excelente de la Paris, mai ales în condițiile în care nu avea puncte de apărat de anul trecut, Sloane Stephens va urca până pe locul 4 WTA de luni. Indiferent de rezultatul din finală.

Simona Halep – Sloane Stephens LIVE STREAM finala Roland Garros 2018. Deși nu era creditată printre favoritele turneului, Sloane Stephens a avut un parcurs absolut incredibil până în ultimul act de la Roland Garros. A pierdut în singur set în tot turneul, ceea ce s-a întâmplat la partida împotriva Camilei Giorgi, din turul 3. De altfel, italianca a fost foarte aproape să o elimine pe Stephens. A servit de două ori pentru a închide setul decisiv, dar a cedat în cele din urmă, scor 6-8.

Simona Halep – Sloane Stephens LIVE STREAM finala Roland Garros 2018. Simona Halep a avut şi ea un parcurs foarte bun şi a pierdut doar două seturi, unul cu Alison Riske, iar celălalt în sferturile de finală, cu Angelique Kerber. De fiecare dată au fost starturi dezastruoase de meci pentru româncă, dar lucrurile s-au reglementat pe parcurs, iar calificarea nu a fost pusă în pericol.