Sporturi

Simona Halep – Sloane Stephens, reeditarea finalei Roland Garros. Statistica meciurilor

12.08.2018 | 14:21
Simona Halep  Sloane Stephens reeditarea finalei Roland Garros Statistica meciurilor

Simona Halep – Sloane Stephens, reeditarea finalei Roland Garros. Statistica meciurilor. Simona Halep o va întâlni pe Sloane Stephens în finala de la Montreal, iar ultimul act de la French Open va avea loc din nou.

Statistica meciurilor directe dintre Simona Halep şi Sloane Stephens. O victorie fără emoții cu Ashleigh Barty, scor 6-4, 6-1, și liderul mondial şi-a asigurat o nouă prezență în ultimul act la Montreal. În 2016 reușea chiar să se impună și să câștige trofeul, după o victorie cu Madison Keys. Anul trecut, când Rogers Cup s-a jucat la Toronto, Simona Halep era învinsă de Elina Svitolina în penultimul act al competiţiei. În finala de la Montreal, Simona Halep o va întâlni pe Sloane Stephens, locul 3 WTA.

Cele două tenismene se întâlnesc din nou în finala unui turneu, după ce au jucat și ultimul act la Roland Garros în acest an, partidă în urma căreia Simona a câștigat primul trofeu de Grand Slam din carieră. Simona Halep – Sloane Stephens se joacă în finala Rogers Cup. După ce a trecut în semifinală de Elina Svitolina, sportiva din Statele Unite ale Americii a vorbit despre partida pe care o va disputa împotriva româncei, iar declarațiile ei au dat de înțeles că nu prea este încrezătoare înainte de finală.

Simona Halep – Sloane Stephens, reeditarea finalei Roland Garros. Statistica meciurilor

Simona Halep – Sloane Stephens, reeditarea finalei Roland Garros. Statistica meciurilor. Din prisma meciurilor directe dintre cele două jucătoare, Simona Halep deţine un avantaj clar: conduce cu 6-2 şi porneşte astfel cu un avantaj mental în finala de la Rogers Cup. Ultima confruntare directă s-a îmtâmplat chiar la Paris, în marea finală de la Roland Garros în urma căreia Simona Halep a câştigat primul titlu de Grand Slam din carieră, scor 3-6, 6-4, 6-1. Acesta a fost primul meci dintre Simona şi Sloane care s-a terminat după trei seturi.

Sloane Stephens şi Simona Halep în finala de la Roland Garros 2018
Sloane Stephens şi Simona Halep în finala de la Roland Garros 2018

Anterior, toate partidele s-au terminat în minimul de seturi. Ultimele cinci confruntări directe au fost adjudecate de sportiva din România. Cinci meciuri s-au desfăşurat pe suprafaţă dură şi trei pe zgură. Pe hard, scorul întâlnirilor directe este mai puţin dur cu americanca în vârstă de 25 de ani: 3-2 în favoarei celei mai bune tenismene din lume la ora actuală. Finala de la Rogers Cup va fi al doilea meci din acest an dintre cele două sportive. În 2017, Simona Halep şi Sloane Stephens s-au în semifinale la Cincinnati, în turul înâi la Washington, iar în 2015 în sferturile de finală la Miami Open. În 2014, la primul turneu de Grand Slam de vis al Simonei, cele două s-au întâlnit în optimile de finală, iar în 2013, americanca s-a impus de două ori în cele două meciuri în care s-au întâlnit: în primul tur la Melbourne şi în turul secund la Hobart. Prima lor confruntare a avut loc ăn 2012 pe zgura din Barcelona într-un meci din turul inaugural.

Românca, pentru a cincea oară în ultimul act în 2018

Finala de la Rogers Cup este cea de-a cincea pentru Simona Halep în 2018, liderul mondial reușind să o egaleze la acest capitol pe Petra Kvitova. Românca a mai fost în ultimul act la Shenzhen, Australian Open, Roma și Roland Garros. În Australia a pierdut la mare luptă în faţa danezei Caroline Wozniacki, iar în Italia a cedat în faţa Elinei Svitolina. De asemenea, românca are 41 de victorii în 2018, capitol la care este pe primul loc, cu două mai multe decât a doua clasată, Angelique Kerber.

Tags: