Sport

Simona Halep şi Sorana Cîrstea, colege în echipa de Fed Cup a României: “Am avut deja mici discuţii de principiu”

Simona Halep și Sorana Cîrstea ar putea reveni în echipa de Fed Cup a României. George Cosac a inițiat deja discuțiile în încercarea de a le convinge.
23.12.2021 | 10:49
Simona Halep si Sorana Cirstea colege in echipa de Fed Cup a Romaniei Am avut deja mici discutii de principiu
ADVERTISEMENT

2022 ar putea veni cu o veste extraordinară pentru tenisul românesc. Potrivit lui George Cosac, Simona Halep și Sorana Cîrstea sunt dispuse să pună umărul la o nouă calificare a României în turneul final al Billie Jean King (n.r. fosta Fed Cup).

Simona Halep și Sorana Cîrstea sunt gata să lupte din nou pentru România

În primul rând la Fed Cup (n.r. – Billie Jean King Cup) anul viitor avem barajul cu Polonia. Şi în cazul în care vom reuşi să câştigăm, în iarnă sperăm să ajungem la turneul final. Iar atunci cred că vom putea alinia una dintre cele mai puternice echipe ale României după mulţi ani.

ADVERTISEMENT

Posibil cu Sorana Cîrstea şi Simona Halep. Cu Simona am avut deja mici discuţii de principiu şi şi-a dat acordul, a spus că Fed Cup reprezintă una dintre priorităţile ei pentru 2022.

Şi, de ce nu, cred că Fed Cup va reprezenta o nouă provocare şi pentru Sorana… Pentru că până la urmă vârsta avansează şi pentru ele ca pentru toată lumea, şi de ce să nu fim favoriţi la câştigarea trofeului”, a declarat președintele interimar al Federației Române de Tenis.

ADVERTISEMENT

Echipa de Fed Cup a României va da piept cu Polonia

În absența celor mai bine cotate jucătoare ale sale, România a fost învinsă fără emoții de Italia, scor 1-3, dar a „beneficiat” de descalificarea Ungariei, așa că va putea lupta și anul viitor pentru calificarea la turneul final al competiției. Misiunea nu va fi, însă, deloc ușoară pentru jucătoarele conduse de Daniel Dobre (n.r. acesta a preluat rolul de căpitan nejucător de la Monica Niculescu), întrucât vor da piept cu selecționata Poloniei.

La ora actuală, aceasta le are în componență pe fosta campioană de la Roland Garros, Iga Swiatek (10 WTA), Magda Linette (56 WTA), Alicja Rosolska (119 WTA dublu), Magdalena Frech (103 WTA) și Maja Chwalinska (350 WTA). Disputa este programată în perioada 15-16 aprilie 2022, în deplasare.

ADVERTISEMENT

Simona Halep are planuri mari pentru anul viitor: „Voi juca din nou împreună cu Horia Tecău”

Dincolo de mult așteptata revenire în echipa României, 2022 îi va oferi Simonei Halep prilejul să evolueze din nou alături de Horia Tecău, în cadrul unui eveniment cu totul și cu totul special. Anunțul a fost făcut chiar de ea, nu cu mult timp în urmă, prin intermediul rețelelor de socializare.

Salutare! Sunteți pregătiți? Gata! Facem echipă și intrăm din nou împreună pe teren. Jucăm la Sports Festival, în iunie 2022! Va fi un demonstrativ de sărbătoare, dedicat carierei extraordinare a lui Horia! Pentru mine e o plăcere să joc alături de tine, acasă”, a transmis sportiva noastră.

ADVERTISEMENT

Demonstrativul de gală va avea loc pe 10 iunie, în superba Sală Polivalentă din Cluj Napoca. Horia Tecău și-a anunțat retragerea din carieră imediat după ultimul meci de la Turneul Campionilor.

În 10 iunie ne întâlnim la BT Arena în Cluj-Napoca pentru a sărbători cariera impresionantă a unui sportiv excepţional – Horia Tecău! 18 ani petrecuţi în circuitul profesionist.

38 de titluri câştigate, 3 titluri de Grand Slam la dublu, vicecampion olimpic. Suntem onoraţi să găzduim meciul de retragere din competiţiile oficiale al lui Horia!”, au transmis organizatorii Sports Festival.

ADVERTISEMENT