Sport

Simona Halep, laude pentru Sorana Cîrstea după meciul de la Indian Wells 2022: ”Are cel mai bun sezon al carierei”. Video

După victoria în fața Soranei Cîrstea și calificarea în sferturile de finală ale Indian Wells 2022, Simona Halep a vorbit la superlativ despre adversara sa și asta în ciuda unei relații reci între cele două sportive.
16.03.2022 | 09:18
Simona Halep laude pentru Sorana Cirstea dupa meciul de la Indian Wells 2022 Are cel mai bun sezon al carierei Video
ADVERTISEMENT

Chiar înaintea meciului direct, cele două au mers cu aceeași mașinuță spre teren, dar nu și-au vorbit deloc și au stat tot timpul spate în spate.

Sorana Cîrstea, lăudată de Simona Halep după întâlnirea de la Indian Wells 2022

Simona Halep s-a impus mai ușor decât credea în fața Soranei Cîrstea în optimi la Indian Wells 2022, scor 6-1, 6-4, dar la final a avut un discurs elogios la adresa adversarei sale, aflată într-o perioadă foarte bună a carierei.

ADVERTISEMENT

”Cu siguranță că e o jucătoare excelentă, cred că are cel mai bun sezon al carierei. Asta în condițiile în care e trecută de 30 de ani, ceea ce e și mai impresionant. Se simte încrezătoare, a avut multe victorii importante, iar jocul e super-super solid, lovește foarte tare.

Nu e niciodată ușor să returnezi mingile acelea, dar am fost tare pe picioare, am deschis unghiurile la momentul potrivit și am fost agresivă când am avut ocazia. Cred că a fost o partidă bună pentru amândouă”, a declarat Halep, la Tennis Channel.

ADVERTISEMENT

Ce avantaje are în deșertul californian

Fostul lider al clasamentului WTA a dezvăluit că se simte foarte bine la Indian Wells și crede că este avantajată de condițiile de joc, cu terenuri mai lente și vânt puternic, deoarece este capabilă să se adapteze mai ușor decât alte jucătoare.

”Iubesc acest turneu, iubesc să fiu aici, am avut cele mai frumoase momente din carieră de până atunci în 2015, când am câștigat. Era cel mai mare turneu pe care îl câștigam.

ADVERTISEMENT

Am încredere multă, condițiile îmi plac, sunt bune pentru mine. Am un plus de putere, terenurile nu sunt atât de rapide. Cred că am gestionat foarte bine meciurile până acum, asta și datorită încrederii. Când ai încredere, joci cel mai bun tenis al tău”, a spus ea.

Halep e cu moralul ridicat după startul bun de an

Simona Halep, care în sferturile de finală de la Indian Wells o va întâlni pe croata Petra Martic, a menționat că mai are resurse pentru a juca un tenis de calitate și că încă are bucuria de a intra pe teren.

ADVERTISEMENT

”Am fost foarte constantă în carieră, tenisul a fost mereu o prioritate și încă este. Muncesc din greu, în fiecare săptămână, în fiecare zi și sunt foarte motivată.

Anul trecut a fost cel mai greu din cariera mea, am avut dubii că voi din nou în sferturile unui turneu mare, dar iată-mă. Am încredere multă, am bucuria de a juca și asta mă ajută să privesc înainte și să cred că sunt încă suficient de bună”, a încheiat Halep.

Cîrstea e cu gândul la Miami

De partea cealaltă, Sorana Cîrstea lasă să se înțeleagă că a trecut deja peste înfrângerea în fața Simonei Halep și este cu gândul la următorul turneu, cel de la Miami.

”Mulțumesc, Indian Wells! Este întotdeauna o plăcere să fiu aici. Doar în sus în fiecare săptămână. Acum, ne întoarcem la antrenamente și zburăm spre Miami”, a scris românca pe contul de Instagram.

Simona Halep Sorana Cîrstea Indian Wells 2022

ADVERTISEMENT