Sporturi

Simona Halep, spre al doilea Grand Slam? Ce spun specialiştii despre şansele la Wimbledon

20.06.2018 | 19:20
Simona Halep spre al doilea Grand Slam Ce spun specialistii despre sansele la Wimbledon

Simona Halep, spre al doilea Grand Slam? După ce a spart gheaţa cu titlul la Roland Garros, românca ar putea să bifeze un al doilea trofeu de cel mai înalt nivel în tenis. Chiar la Wimbledon. Chiar dacă Simona are încă unele probleme medicale, motiv pentru care s-a retras de la Eastbourne, specialiștii englezi sunt convinși că liderul mondial va avea un cuvânt de spus în lupta pentru trofeu.

Astfel, jurnaliștii de la Daily Mail au inclus-o pe Simona Halep în top 10 al jucătoarelor de urmărit la Wimbledon. De altfel, românca este prima asupra căreia își focusează analiza. “Vine la Wimbledon după ce tocmai a scăpat de complexul lipsei unui titlu de Grand Slam, după victoria de la Roland Garros. Chiar dacă se simte mai confortabil pe zgură decât pe iarbă, Simona trebuie luată în considerare. Dovadă pentru acest lucru sunt cele două sferturi de finală, dar și o semifinală, pe care le-a jucat la Wimbledon”,  scrie sursa citată.

Simona Halep, spre al doilea Grand Slam? Kvitova și Muguruza, favorite la Wimbledon

Garbine Muguruza, Sloane Stephens, Petra Kvitova, Madison Keys, Angelique Kerber, Asleigh Barty, Naomi Osaka, Maria Șarapova și Serena Williams sunt celelalte nouă jucătoare pe care englezii le analizează, considerând ca favorite ar trebui să fie considerate Garbine Muguruza, deținătoarea titlului, și Petra Kvitova, campioană în 2011 și în 2014. Interesant că a doua clasată în clasamentul WTA, Caroline Wozniacki, nu se află pe lista favoritelor în opinia celor de la Daily Mail.

Garbine Muguruza a bătut-o pe Venus Williams în finala Wimbledon 2017.