Simona Halep

Simona Halep știe unde vrea să joace ultimul meci al carierei: „Este turneul meu preferat!”

29.03.2021 | 23:29
ADVERTISEMENT

În vârstă de 29 de ani, Simona Halep se gândește deja la retragerea din activitate și a anunțat că ar vrea să joace ultimul meci din carieră pe zgura franceză de la Roland Garros.

Simona Halep a anunțat în urmă cu trei luni că vrea să se retragă după încă cel puțin alți trei sau patru ani de activitate. Halep a mărturisit că se simte în formă bună din punct de vedere fizic.

ADVERTISEMENT

Tenismena clasată pe locul 3 în ierarhia WTA s-a retras de la turneul Miami Open, în weekend, iar prezența ei la Fed Cup, unde anunțase că va juca pentru România, este sub semnul întrebării.

Simona Halep vrea să se retragă de la Roland Garros

În 2018 cucerea Halep primul titlu de Grand Slam al carierei, la Roland Garros. În finală, ea o învingea pe americanca Sloane Stephens cu 3-6, 6-4, 6-1. Succesul a rămas unul special în amintirea Simonei.

ADVERTISEMENT

Ea a anunțat recent, într-un interviu publicat pe contul de Instagram al WTA, că ar vrea ca ultimul meci oficial din cariera sa să se dispute la Paris. Halep și-a argumentat preferința tocmai prin intermediul succesului din urmă cu trei ani.

„Aș vrea ca ultimul meci al carierei mele să se joace la Roland Garros. Acela este turneul meu preferat, iar acolo am reușit să câștig primul meu titlu de Grand Slam”, a spus Simona Halep în interviul acordat WTA.

ADVERTISEMENT

Tenismena din România a anunțant recent și câți ani are de gând să mai joace. Ea a declarat că plănuiește să se retragă peste trei sau patru ani. Halep a mărturisit că se simte în formă bună și că ar putea juca până la 33 de ani.

„Mă enervează la Gary Cahill că nu mă lasă să vorbesc în timpul meciurilor, iar eu fac asta foarte des. Partea bună e că zâmbește mereu și gândește întotdeauna pozitiv. Mi-a plăcut la școală matematica cel mai mult, pentru că îmi place să descopăr unghiuri și să rezolv probleme.

ADVERTISEMENT

Aș sfătui-o pe Simona Halep la 8 ani să se bucure mai mult de anii copilăriei și să se relaxeze mai mult. Nu îmi place să petrec, dar la final de an fac mereu o petrecere cu familia mea. Nu știu ce voi face după tenis, deocamdată mă gândesc doar să mai joc. Mă simt bine și vreau să mai câștig trofee.

Animalul meu preferat este pinguinul. Mi-ar fi plăcut să joc în carieră cu Justin Henin. Este idolul meu și sunt foarte tristă că nu am apucat să joc contra ei”, a mai spus Halep în interviul acordat WTA.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WTA (@wta)

S-a retras de la Miami și ar putea rata Fed Cup

Simona Halep a dezvăluit în urmă cu o săptămână că va reprezenta România la Fed Cup, în meciul cu Italia care se va disputa la Cluj. Prezența sportivei este acum dificil supusă îndoielii, după ce s-a retras de la Miami, accidentată.

„Îmi pare rău că trebuie să mă retrag din ambele probe la Miami, dar accidentarea nu mă lasă să continui așa cum mi-aș dori. Sunt tristă că nu pot continua, îmi doream să vin să joc aici la cel mai bun nivel.

Sper că voi putea să revin la anul, mai sănătoasă și mai puternică”, a declarat Halep după ce nu a mai putut să concureze la turneul din Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT