Simona Halep, sub lupa specialiştilor: “Ea, Serena şi Muguruza, favorite la Wimbledon”

Gabriel Esanu   
în Sport
23/06/2018, 13:01
Simona Halep, sub lupa specialiştilor: “Ea, Serena şi Muguruza, favorite la Wimbledon”
Simona Halep, între primele trei favorite la Wimbledon, conform livetennis.com.

Simona Halep, sub lupa specialiştilor. Chiar dacă nu este nici pe departe obişnuită să joace pe iarbă, românca este văzută de experţii de la livetennis.com ca una dintre marile favorite la câştigarea turneului de la Wimbledon. În afara liderului mondial, site-ul citat le menţionează pe Garbine Muguruza, deţinătoarea trofeului, şi Serena Williams, de şapte ori câştigătoare la turneul britanic, drept favorite de prim rang.

Simona Halep, România, vine în sezonul de iarbă din vârful lumii tenisului. Nu numai că a scăpat de cele cinci rivale care îi ameninţau prima poziţie mondială, ci mai mult. După trei înfrângeri dureroase în finale de Grand Slam, Halep a reuşit să câştige primul ei turneu major. În plus, a scăpat de fantomele de anul trecut, când Ostapenko a întors-o de la set şi break avantaj, reuşind să câştige de aceeaşi manieră finala cu Sloane Stephens.

Simona Halep, sub lupa specialiştilor! “A demonstrat că se descurcă şi pe iarbă”

Simona Halep, sub lupa specialiştilor. Analiză completă făcută de livetennis.com.

Halep a arătat în trecut că poate să joace foarte bine chiar şi pe iarbă, chiar dacă nu este suprafaţa care să îi avantajeze stilul, aşa cum este zgura. Dar şi-a demonstrat abilitatea cu o semifinală la Wimbledon în 2014, învinsă de Bouchard, dar şi cu sferturi de finală în ultimele două sezoane, învinsă la limită de Konta în 2017.

De obicei, câştigarea unui turneu de Grand Slam aduce de la sine o perioadă mai puţin bună imediat după. Iar Simona a fost primită ca o adevărată eroină naţională în România, după titlul de la Roland Garros. Deci va fi interesant de văzut cum se va descurca după această perioadă plină pentru ea. Oricum, cu siguranţă e mai bine decât să fie numărul 1 mondial fără Grand Slam câştigat şi să fie întrebată despre asta la fiecare conferinţă de presă.

Simona Halep, sub lupa specialiştilor! “Accidentarea, pretext de a scăpa de presiune?”

Halep a anunţat că se retrage de la Eastbourne, turneul la care trebuia să se pregătească pentru Wimbledon, din cauza unor probleme medicale. Tocmai de aici apar cele mai mari semne de întrebare. Să ne aşteptăm la lucruri măreţe de la Halep chiar dacă are probleme medicale şi nu s-a pregătit deloc pe iarbă? Sau a fost o strategie a româncei, care a adus în discuţie problemele medicale tocmai pentru a scăpa de presiunea şi aşteptările pe ea după victoria de la Roland Garros?”, au scris cei de la livetennis.

Închide ×