Sporturi

Simona Halep surprinde după calificarea în finala de la Madrid: “Vreau asta mai mult decât să fiu numărul 1 mondial”

10.05.2019 | 19:25
Simona Halep surprinde dupa calificarea in finala de la Madrid Vreau asta mai mult decat sa fiu numarul 1 mondial

Simona Halep a învins-o în trei seturi pe Belinda Bencic și s-a calificat în finala de la Madrid. Sportiva noastră a recunoscut la conferința de presă că aceasta a fost cea mai grea partidă pentru ea de la actuala ediție a turneului patronat de Ion Țiriac.

Simona Halep surprinde după calificarea în finala de la Madrid

Chiar dacă va deveni lider mondial în situația în care va câștiga finala programată în weekend, Halep le-a transmis reporterilor că nu se gândește deloc la acest aspect, singurul său gând fiind acela să câștige turnee.

„Nu mă interesează asta. Pentru mine e mai important să câștig trofeul aici decât să fiu numărul 1 mondial” – a spus Halep la conferință.

Simona Halep s-a calificat in finala la Madrid pentru a patra oara in cariera
Simona Halep s-a calificat in finala la Madrid pentru a patra oara in cariera

„A fost mai difcil pentru că acest meci a durat mai mult decât precedentele. M-am simțit ușor obosită în setul secund, când a trebuit să alerg după câteva mingii. De aceea am început să fiu mai agresivă în cel de-al treilea set. E normal însă la acest nivel. Mă aștept la meciuri grele mereu, așadar am fost norocoasă că am avut atât de multe meciuri scurte în această săptămână. Dar ideea este că mereu când intru pe teren sunt pregătită pentru meciuri de trei ore” – a adăugat Halep.

Este cea de-a doua finală pe care Halep o va disputa în 2019, după cea pierdut la Doha cu Elise Mertens. În același timp, Halep a ajuns în finală la Madrid pentru a patra oară în carieră, de două ori impunându-se, în 2016 și în 2017, iar în 2014 fiind învinsă de Maria Șarapova.

Turneul de la Madrid este primul pe zgură din 2019 pentru Halep, iar evoluțiile sale au fost solide. Bencic e prima jucătoare care i-a luat un set la acest turneu.

 

 

Tags: