Sporturi

Simona Halep ţinteşte sus: “Simt că aici, la Roland Garros, pot juca cel mai bun tenis al meu”

30.05.2018 | 15:52
Simona Halep tinteste sus Simt ca aici la Roland Garros pot juca cel mai bun tenis al meu

Simona Halep a vorbit despre începutul dificil de meci cu Alison Riske, de la Roland Garros, câştigat în trei seturi, şi spune că a avut nevoie să se acomodeze cu zgura pariziană, aici unde mărturiseşte că poate juca cel mai bun tenis al ei. Românca a vorbit la conferinţa de presă despre starea sa fizică, partida cu Taylor Townsend şi relaţia mentală pe care o are cu Darren Cahill.

… despre meciul cu Riske: “Nu a fost presiune ci emoţie pe acest teren, nu e problemă că joc mâine, sunt obişnuită cu un astfel de program. Dacă m-a afectat problema cu programul şi că m-am antrenat o săptămână fără să joc? Dacă am câştigat, înseamnă că nu. Nu vreau să iau partea negativă. Orice meci poţi să-l începi mai moale, mai greu. Nu mi-a fost uşor să-mi fac jocul. Nu compar anul trecut cu cel actual. Simt că aici, la Roland Garros, pot juca cel mai bun tenis al meu. Nu te poţi plânge de ploaie, am avut un start slab pentru că e foarte greu să începi în acest turneu. Este o plăcere să vin aici şi să joc. M-am simţit emoţionată la început. A fost bine că am reuşit să revin puternică, apoi nu m-am mai gândit la rezultat sau la meci. Am vrut doar să-mi relaxez braţele pentru că eu mă mişcam bine încă din startul meciului, dar braţul meu a fost foarte crispat şi nu am putut să lovesc mingea aşa cum mi-am dorit şi apoi a fost mult mai uşor. M-am simţit foarte bine a finalul meciului. Am simţit tensiunea şi ştiu că fiecare meci este foarte dificil la acest turneu”.

Simona Halep ţinteşte sus: “Iubesc ceea ce fac”

… despre faptul că n-a putut vorbi cu Darren: “Am avut multe momente de coaching, dar acum cred că am învăţat cum să ies din stările negative de pe teren. Azi a fost un bun moment şi am putut să revin singură. Sunt mai puternică mental şi am demonstrat-o pentru că am putut să revin. Tot timpul comunic cu Darren în minte pentru că ştiu sfatul lui tot timpul, ne cunoaştem de mult timp. În momentele dificile ştiu cum trebuie să îmi revin”.

… despre starea fizică: “Am pierdut la Roma, dar nu a fost vorba de nicio accidentare. Normal că am fost puţin obosită după semifinală. Am avut doar două zile libere, m-am dus acasă la Bucureşti şi apoi am venit la Paris ca să mă antrenez. A fost totul în regulă, nu am nicio durere, sunt pregătită, mă simt în formă”.

… despre Taylor Townsend, adversara din turul următor: “E pic un diferită pentru că e stângace, deci va fi un meci diferit. Dacă îmi amintesc bine, am jucat împotriva ei la Cincinnati. Loveşte puternic mingea, trebuie doar să o fac să se mişte, să fiu agresivă şi să joc aşa cum am făcut-o astăzi, doar în al doilea şi al treilea set (n.r. râde)”

“Nu am aşteptări de la acest turneu, ci de la mine”

… despre pauza de la primul set:Nu prea fac acest lucru, dar azi am simţit nevoia să vorbesc cu mine însumi, să-mi dau cu puţină apă rece pe faţă, am încercat să mă relaxez, să nu mă gândesc la scor şi la rezultat, ci doar să-mi dau drumul la braţ şi la lovituri.”

… despre emoţiile de pe teren: “Cred că e bine să ai emoţii, înseamnă că îţi pasă de ceea ce faci şi că dorinţa ta este foarte mare. Deci iubesc ceea ce fac, iubesc această situaţie în care mă aflu acum şi de fiecare dată când intru pe teren sunt foarte entuziasmată, dar şi emoţionată”.

… despre cei care o văd favorită: “Nu am citit declaraţiile celor care mă dau favorită, nu au ajuns la urechile mele şi nici nu vreau să ajungă. Nu simt presiune, nu ştiu ce va fi, nu am aşteptări de la turneu, ci am aşteptări de la mine! Să joc fiecare meci cât mai bine, să joc aşa cum o fac la antrenamente.”

 

Simona Halep ţinteşte sus la Roland Garros
Simona Halep ţinteşte sus la Roland Garros