Simona Halep

Simona Halep, pe locul 3 în topul celor mai buni jucători de tenis „furați” de Nike

10.04.2019 | 14:21
Simona Halep pe locul 3 in topul celor mai buni jucatori de tenis furati de Nike

Naomi Osaka este ultimul nume mare din tenis care fac trecerea la Nike, după ce a făcut primii pași „îmbrăcat” de o altă companie de echipament. Înaintea sportivei nipono-americane, ultima jucătoare care a făcut pasul spre Nike a fost sportiva română Simona Halep, cea care a făcut trecerea de la Adidas la începutul anului trecut, după finala jucată la Australian Open și pierdută în fața lui Caroline Wozniacki.

Simona Halep, pe locul 3 în topul jucătorilor de tenis „furați” de Nike

În contextul trecerii lui Osaka de la Adidas la Nike, jurnaliștii de la Baseline au făcut un top al celor mai importante mutări efectuate de americani. Astfel, Serena Williams ocupă primul loc. Legendara sportivă americană a început carieră fiind echipată de la Puma, dar a făcut trecerea la Nike la începutul anilor 2000, iar de atunce Serena s-a impus ca un nume legendar în tenis. Pe locul doi se află o altă legendă de peste ocean. Este vorba despre Pete Sampras, cel care la început a fost sponsorizat de Sergio Tacchini. În 1994, americanul a trecut la Nike și de atunci a mai câștigat 10 titluri de Grand Slam, până la retragerea din 2002.

Simona Halep se află în topul celor de la Baseline pe locul 3. Asta după performanțele reușite în 2018 în urma trecerii la Nike. Jurnaliștii americani scriu că: „După ce parteneriatul de durată cu Adidas a luat sfârsit, Halep a început 2018 fără un sponsor de echipament. Ea a demonstrat însă că nu hainele fac pe om, a câștigat primul turneu al anului de la Shenzhen și a ajuns în finala de la Australian Open. Nike a intervenit fix înainte ca Simona să câștige primul sau Grand Slam la Roland Garros”, a scris sursa citată.

Simona Halep apare într-un top inedit al celor de la Nike

Simona Halep, trecere de la Adidas la Nike la începutul lui 2018

Simona Halep și producătorul german de echipament Adidas nu au reușit să se înțeleagă cu privire la prelungirea contractului între cele două părți. Astfel, Halep a jucat în prima parte a anului fără un sponsor la vedere, având chiar și sigla de pe încălțăminte acoperită.

Halep a început însă să se afișeze din ce în ce mai des cu însemnele Nike până când cele două părți au confirmat că s-au înțeles cu privire la un acord. Astfel, Halep și Nike au semnat o înțelegere care valorează aproape 1,7 milioane de dolari, de cinci ori mai puțin însă decât Naomi Osaka. Nu mai vorbim de faptul că Serena Williams încasează anual 13 milioane de dolari de la gigantul american.