Sport

Simona Halep, „trădată” de Darren Cahill. Cum a ajutat-o pe Amanda Anisimova înaintea sfertului de finală de la Wimbledon

Simona Halep (locul 18 WTA) și Amanda Anisimova (locul 25 WTA) se vor duela pentru un loc în semifinale la Wimbledon 2022. Înaintea meciului, Darren Cahill a ajutat-o pe americancă.
06.07.2022 | 11:20
Simona Halep tradata de Darren Cahill Cum a ajutato pe Amanda Anisimova inaintea sfertului de finala de la Wimbledon
Simona Halep, „trădată” de Darren Cahill. A pregătit-o pe Amanda Anisimova înaintea sfertului de finală de la Wimbledon. FOTO: Twitter
ADVERTISEMENT

Amanda Anisimova (20 de ani) apelează la toate armele înaintea sfertului de finală cu Simona Halep (30 de ani) de la Wimbledon 2022. Deși nu îi mai este antrenor, americanca l-a rugat pe Darren Cahill (56 de ani) să o pregătească pentru meciul cu campioana din 2019.

Darren Cahill a antrenat-o pe Amanda Anisimova pentru meciul cu Simona Halep

Alături de antrenorul australian, Simona Halep a obținut cele mai importante performanțe din cariera. Cei doi au lucrat împreună timp de șase ani, dar colaborarea a încetat toama trecută, Darren Cahill motivând că își dorește să stea mai aproape de familie.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul de la Antipozi n-a putut sta însă departe de tenis prea mult timp și a început să o consilieze pe Amanda Anisimova. În urmă cu patru luni, colaborarea celor doi a fost întreruptă de regulile severe de carantină din Australia, în urma călătoriilor.

Cahill va începe acum o colaborare cu Jannik Sinner, dar marți, 5 iulie, înainte ca viitorul său elev să îl înfrunte pe Novak Djokovic, antrenorul a pregătit-o pe Anisimova.

ADVERTISEMENT

Cahill a stat pe teren aproximativ o oră cu fosta sa jucătoare, explicându-i unde trebuie să lucreze și ce trebuie să facă pentru a avea o șansă reală în sfertul de finală cu Simona Halep.

Americanca se teme de Halep

Simona Halep și Amanda Anisimova se vor întâlni pentru a patra oară în istorie, miercuri, 6 iulie, nu mai devreme de ora 15:30. Până acum, românca conduce cu 2-1 bilanțul confruntărilor directe. Ultima confruntare dintre cele două s-a desfășurat în urmă două săptămâni, la Bad Homburg, fostul lider WTA impunându-se cu scorul de  6-2, 6-1.

ADVERTISEMENT

„Am jucat cu Halep acum ceva mai mult de o săptămână, e foarte greu să joci împotriva ei pe iarbă. A jucat foarte bine în acea partidă, dar acel duel a fost foarte greu pentru mine și pentru că am simțit un disconfort la încheietură.

Ca atare, nu am fost capabilă să îi ofer cea mai bună replică. Știu că mă așteaptă un nou meci foarte greu, dar abia aștept să o întâlnesc iar.

ADVERTISEMENT

Sunt sigură că amândouă vom da o luptă pe cinste pentru calificarea în semifinale”, a declarat Amanda Anisimova, conform wtatennis.com.

ADVERTISEMENT