Simona Halep

Simona Halep a pierdut ultima ”bătălie” din 2019. Ashleigh Barty, desemnată jucătoarea anului în circuitul WTA

11.12.2019 | 17:22
Simona Halep a pierdut ultima batalie din 2019 Ashleigh Barty desemnata jucatoarea anului in circuitul WTA
ADVERTISEMENT

Sezonul 2019 din circuitul WTA s-a încheiat odată cu Turneul Campioanelor de la Shenzhen, competiție câștigată de australianca Ashleigh Barty, după o finală cu Elina Svitolina. A fost un an extrem de spectaculos în circuitul fetelor, cu câte un nume diferit de câștigătoare la cele patru turnee de Grand Slam. Cu toate turneele încheiate, WTA a anunțat nominalizările pentru trofeul de ”Jucătoarea Anului”. Simona Halep nu putea lipsi de pe această listă.


UPDATE, 11 decembrie, ora 17:23 / Cea mai bună jucătoare a anului în circuitul WTA a fost desemnată Ashleigh Barty, care a adunat 82% din voturi. La această categorie au maai fost nominalizate Simona Halep, Karolina Pliskova, Naomi Osaka şi Bianca Andreescu.

ADVERTISEMENT

Australianca a câştigat în 2019 patru turnee, inclusiv Roland Garros, şi a devenit prima jucătoare din țara sa lider WTA după 1976, când performanţa a fost reuşită de Evonne Goolagong Cawley. Ashleigh Barty a obţinut în acest an 57 de victorii, cele mai multe din circuit.

Bianca Andreescu a obţinut premiul pentru debutanta anului, Timea Babos şi Kristina Mladenovic au fost alese echipa de dublu a anului, Sofia Kenin a fost premiată pentru cea mai semnificativă ascensiune, Belinda Bencic pentru revenirea anului, iar Kiki Bertens a primit premiul WTA Jerry Diamond pentru promovarea tenisului.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 21 noiembrie

Simona Halep, ultima “bătălie” din 2019. E nominalizată pentru titlul de Jucătoarea Anului în circuitul WTA

Campioana de la Wimbledon 2019, Simona Halep, se luptă cu Bianca Andreescu, Naomi Osaka, Ashleigh Barty și Karolina Pliskova pentru trofeul decernat celei mai bune jucătoarea din acest sezon. Cu excepția Pliskovei, toate contracandidatele româncei au un Grand Slam cucerit în acest sezon.

Care sunt atuurile Simonei Halep pentru a câștiga acest trofeu? Deși nu a avut un an precum cel din 2018, Simona Halep a forțat și s-a impus acolo unde nimeni nu spera. Astfel, dacă la Australian Open și Roland Garros nu a izbutit să impresioneze, Halep s-a autodepășit la Wimbledon, pe o suprafață nu foarte familiară, și s-a impus în stil de mare campioană contra legendei Serena Williams. Navratilova a caracterizat ultimul act de la Londra ca fiind ”Evoluția anului în tenis”.

ADVERTISEMENT
  • Simona Halep a încheiat anul 2019 pe locul 4 WTA

Halep, luptă grea pentru titlul de ”Jucătoarea Anului” cu Barty, Andreescu și Osaka

Dintre cele cinci jucătoare nominalizate, australianca Ashleigh Barty pare a fi cel mai bine poziționată către trofeul de ”Jucătoarea Anului”. Campioană la Roland Garros și lider WTA în acest moment, Barty a avut o evoluție entuziasmantă și la Turneul Campioanelor de la Shenzhen, pe care l-a câștigat fără mari emoții.

Revelația anului, canadianca de origine română, Bianca Andreescu, a uimit și ea lumea tenisului în 2019. Pornită din anonimat în clasamentul WTA, aceasta se află în prezent pe locul 5 și se anunță un viitor lider. La baza acestei poziții stau turneele câștigate în 2019, dintre care se evidențiază US Open.

ADVERTISEMENT

Japoneza Naomi Osaka a avut un an 2019 început perfect, cu o continuare a celui precedent. După US Open 2018, nipona s-a impus și la Melbourne, anunțând un an fantastic. Nu a fost așa, întrucât s-a stins ușor în a doua parte a sezonului. Locul 2 în clasamentul mondial, Karolina Pliskova, nu are niciun Grand Slam în carieră, însă este mereu prezentă în fazele finale ale turneelor, iar asta o face să fie o prezență constantă și în topul clasamentului.

Cele 5 nominalizate pentru titlul de Jucătoarea Anului 2019:

  • 1. Ashleigh Barty (1 WTA)
  • 2. Karolina Pliskova (2 WTA)
  • 3. Naomi Osaka (3 WTA)
  • 4. Simona Halep (4 WTA)
  • 5. Bianca Andreescu (5 WTA)

Premiul va fi decernat în luna decembrie de WTA.

ADVERTISEMENT