Simona Halep

Simona Halep, ultra-determinată! Cum îi explică Darren Cahill irascibilitatea: „Simte presiunea, dar sunt mândru de ea”

14.02.2021 | 15:03
Simona Halep ultradeterminata Cum ii explica Darren Cahill irascibilitatea Simte presiunea dar sunt mandru de ea
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în sferturile Australian Open 2021, acolo unde va da piept cu Serena Williams. Jurnaliștii au observat câteva semne de irascibilitate din partea Simonei, iar Darren Cahill a explicat situația.

Numărul 2 din ierarhia WTA a învins-o pe Iga Swiatek în optimile turneului de Mare Șlem de la Antipozi și s-a răzbunat pentru înfrângerea din finala Roland Garros, suferită în vara anului trecut.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul partidei, Halep a arătat semne de nervozitate, însă antrenorul Darren Cahill consideră că acesta este un semn bun și că dovedește determinarea Simonei de a reuși noi performanțe, mai ales că se apropie de vârsta de 30 de ani.

Simona Halep, ultra-determinată! Darren Cahill explică irascibilitatea sportivei: „Sunt mândru de ea!”

Deși a câștigat contra Igăi Swiatek și s-a calificat în optimile Australian Open, Simona Halep nu a avut parte de o misiune foarte ușoară. Românca a pierdut primul set cu scorul de 3-6 și a trebuit să revină pentru a-și adjudeca o nouă victorie extrem de importantă.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul partidei, Simona a avut câteva ieșiri nervoase. În primul set, ea a fost extrem de irascibilă și și-a reproșat unele decizii. La 3-2 pentru Swiatek și 15-30 pe serviciul româncei, Halep a țipat „Pe dreaptaaa!”, fiind nemulțumită de faptul că i-a trimis mingea adversarei pe forehand.

Darren Cahill a explicat motivele pentru care Halep a început să aibă astfel de căderi pe parcursul partidelor și susține că totul este doar o dovadă a determinării maxime a Simonei. Antrenorul australian susține că sportiva noastră conștientizează că nu mai este la început de carieră și se simte presată să reușească mereu performanțe importante.

ADVERTISEMENT

„Nu mai e tânără, are așteptări. Vede noua generație venind din urmă și vrea să dea tot ce are mai bun. Este acel sânge românesc care îi curge prin vene, care o face uneori nervoasă, dar aşa se mobilizează.

A fost o mare reușită să revină în acest meci, mai ales dacă ne amintim și de rezultatul de la Roland Garros. Şi fără public, a fost nevoie să îşi găsească singură spiritul competitiv. Mai ales că şi Iga şi-a ridicat nivelul în final. Sunt foarte mândru de ea”, a declarat Cahill la conferința de după meciul cu Swiatek.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Halep s-a arătat foarte încrezător și în perspectiva meciului cu Serena Williams, din sferturile competiției și a declarat că va apela și la analiza tacticii utilizate în 2019, în finala de la Wimbledon. Halep a învins-o atunci pe americancă și a cucerit marele trofeu pe iarba londoneză. A fost atunci 6-2, 6-2 pentru Halep.

ADVERTISEMENT