Sporturi

Simona Halep, “umilită” de Adidas! Ce sumă incredibilă i-a oferit producătorul german lui Naomi Osaka

11.09.2018 | 21:10
Simona Halep umilită de Adidas. I-au refuzat la începutul anului mărirea contractului la 2 milioane euro
ADVERTISEMENT

Simona Halep, liderul mondial din tenisul feminin, se poate socoti, pe bună dreptate, “umilită” de producătorul german de echipament sportiv Adidas. Cum altfel ar putea vedea lucrurile , din moment ce la începutul acestui an se afla sub contract cu Adidas, de la care primea un milion de euro anual. În momentul în care liderul mondial a cerut mărirea contractului la două milioane Adidas a refuzat şi s-a ajuns la ruperea înţelegerii dintre Simona şi producătorul german. Iar acum, după ce a câştigat US Open,în urma finalei în care a învins-o cu 2-o pe Serena Williams, japoneza Naomi Osaka va semna un contract absolut incredibil cu Adidas, nu mai puţin de 10 milioane de euro anual! De cinci ori suma cerută de Halep, care venea din postura liderului mondial.

Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia Tennis World USA, care citează şi declaraţia dată de Stuart Duguid, agentul jucătorei nipone. “Naomi este din Japonia, dar are legături şi cu Haiti și SUA, așa că pachetul de imagine pe care îl poate oferi este imens. Este foarte sinceră și cu picioarele pe pământ, iar oamenii se simt atrași de aceste lucruri. Va avea o carieră de succes atât pe teren, cât și în afara lui”.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, “umilită” de Adidas, a câştigat primul Grand Slam cu Nike

Atitudinea celor de la Adidas este mai mult decât ciudată, de neînţeles, în condiţiile în care contractul cu Simona Halep avea o vechime de trei ani, iar suma cerută de româncă era foarte mică. Halep a stat timp de o lună şi jumătate fără sponsor tehnic, până ce a semnat cu Nike şi a jucat fără sponsor finala Australian Open. Şi pentru marea Martina Navratilova, multiplă câştigătoare de Grand Slam-uri, a fost ceva absolut de neînţeles: “Este ridicol! Nu știu ce s-a întâmplat cu Adidas… Dar asta nu i s-ar fi întâmplat niciodată unui bărbat! Sunt sigură că Simona va găsi un nou sponsor, dar faptul că nu are unul este de neînțeles și incredibil pentru mine, în sensul negativ al cuvintelor.

Simona Halep umilită de Adidas. Japoneza Osaka a câştigat US Open  şi Adidas îi oferă contract de 10 milioane euro
Simona Halep umilită de Adidas. Japoneza Osaka a câştigat US Open

Sper ca cei de la Adidas regretă acum! Iar dacă Simona nu-și va găsi un contract cu un brand înseamnă că ceva este cu adevărat greșit în acest sport! Care e problema? Ce dacă e româncă? Nu le place că nu e înaltă și blondă? Simona este o femeie remarcabilă, cu o personalitate grozavă!, a spus fostul lider WTA, într-un interviu acordat pentru Le Temps înainte ca Simona să semneze cu Nike.

ADVERTISEMENT

Osaka, contract la nivel de Roger Federer

Contractul oferit acum lui Naomi Osaka este absolut senzaţional, undeva la nivelul lui Roger Federer în anii săi de glorie. Desigur, jucătoarea niponă se anunţă o stea a următorilor ani în circuitul WTA, dar abia a câştigat primul ei trofeu major şi pare de neînţeles graba cu care tocmai germanii, recunoscuţi pentru prudenţa lor în orice decizie, au luat această decizie. Sunt investiţiile lor, acest lucru este cert, dar o asemenea poziţie demonstrează o lipsă de respect pentru Simona Halep, care este o jucătoare deja consacrată, lider mondial de foarte multe săptămâni, câştigătoare a unui Grand Slam şi finalistă la alte trei, ceea ce, te face să te duci cu gândul, fără să vrei, la spusele Navratilovei: “Ce dacă e româncă?”