Stiri sportive

Simona Halep urcă în clasament după WTA Doha! Toate calculele: are nevoie de o singură victorie

12.02.2019 | 12:39
Simona Halep urca in clasament dupa WTA Doha Toate calculele are nevoie de o singura victorie

Simona Halep a căzut pe locul 3 WTA după Australian Open, dar poate fi în spatele liderului Naomi Osaka după Doha.

Asta pentru că Petra Kvitova nu participă la primul turneu Premier al anului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca Simona să urce pe 2 în lume de săptămâna viitoare? FANATIK prezintă toate calculele pentru clasamentul WTA.

Simona Halep urcă în clasament după WTA Doha! Toate calculele: are nevoie de o singură victorie

În lipsa Petrei Kvitova, cea care câştigase turneul de la Doha în 2018, Halep are nevoie de o singură victorie la acest turneu. În primul tur va avea BYE, urmând să joace în a doua rundă cu învingătoarea partidei Caroline Garcia – Lesia Tsurenko. Astfel, dacă românca va câştiga această confruntare, va urca pe locul 2 începând de luni.

În acest moment, în clasamentul WTA LIVE, Sloane Stephens se află în spatele lui Naomi Osaka, dar jucătoarea americană nu participă la Doha. Nici japoneza nu va fi prezentă.

Mai mult, pe lângă Simona, chiar Karolina Pliskova mai poate urca în clasament după Doha. Cehoaica poate urca pe 2, dar trebuie îndeplinite mai multe condiţii: să câştige turneul şi Halep să nu ajungă în finală. Ceea ce este foarte greu de îndeplinit, mai ales pentru că are un tablou extrem de dificil.

Clasament dacă Halep ajunge în sferturi:

1. Osaka 6970
2. Halep 5332
3. Stephens 5307
4. Kvitova 5120

Dacă Pliskova ajunge în semifinale, o va depăşi pe compatrioata sa, iar în cazul unei finale va trece şi peste Sloane Stephens.

Calcule dacă Halep câştigă la Doha

Simona Halep a arătat o formă extraordinară la Fed Cup în cele două meciuri şi are şanse importante să facă o performanţă de excepţie. Are un tablou dificil, aşa cum a spus şi ea, dar are un nivel extrem de ridicat şi este principala favorită la Doha. Cel mai probabil, până în finală, dacă se respectă calculele hârtiei, se va bate cu Garcia, apoi Goerges în sferturi şi una dintre Svitolina şi Wozniacki în semifinale. Pe cealaltă parte de tablou se află Pliskova, Kerber şi Bertens.

Astfel, Simona poate acumula 5702, la doar 1268 de Naomi Osaka, liderul din acest moment. La Dubai va participa şi japoneza, dar nu are puncte de apărat.